Microneedling m.pen

hét alternatief voor een facelift!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

USIA SALON

MICRONEEDLING m.pen mesoestetic

Microneedling combineert natuurlijke huidverbetering met het inbrengen van zeer sterk geconcentreerde werkstoffen (Mesoestetic c.prof en x.prof solutions). Het is een behandeling, welke met de m.pen van Mesoestetic wordt uitgevoerd, die veelal wordt gebruikt om de huid te verbeteren en verjongen. Bij deze behandeling worden zeer fijne, van chirurgisch metaal vervaardigde, naaldjes gebruikt om de huid te perforeren. Op deze manier kunnen de werkstoffen dieper in de huid gepenetreerd worden. Dit proces stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid strakker, steviger en gezonder wordt.

DOEL VAN MICRONEEDLING

Het doel van microneedling is om de huid te verbeteren en verjongen door middel van de productie van collageen en elastine en door de stimulatie van de bloedcirculatie. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de stimulatie van bloedcirculatie kan de huid meer zuurstof en voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren. Dit leidt tot een gezondere, stralende en jeugdig ogende huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt en er rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Door microneedling te gebruiken, wordt de natuurlijke productie van collageen gestimuleerd, wat leidt tot:

microneedling solutions

photoaging solutions

Deze solution heeft een verjongende werking met flitseffect en verhoogd de glans van de huid. Het heeft een antioxiderende, hydraterende en verstevigende werking. Corrigeert fijne lijntjes en gaat verslapping van de huid tegen.

SKINMARK SOLUTION

Een litteken herstellende solution welke striemen, striae en acné littekens voorkomt en vermindert. Stimuleert celherstel en herstructurering van het eiwitnetwerk in de dermis. Corrigeert fijne lijntjes en gaat verslap-ping tegen. Zorgt voor hydratatie, elasticiteit en stevigheid van de huid.

MESOTOX SOLUTION​

Deze solution werkt tweeledig op expressielijnen, waardoor de bestaande rimpels worden gereduceerd en het ontstaan van nieuwe rimpels wordt voorkomen. Het verhoogt de effectiviteit van botulinetoxine in de huid en de verlengt de effecten ervan.​

Hair loss solution

Een anti-haaruitval solution welke de haargroei stimuleert. Het vertraagt veroudering van het haar en voorkomt haaruitval (ook bij grijs haar). Het verbetert de microcirculatie en toevoer van voedingsstoffen naar de haarfollikel, revitaliseert en versterkt het.

MESOPEPTIDE SOLUTION

Deze solution bevordert dermale verdikking dankzij de collageeninducerende activiteit. Het verbetert de stevigheid en structuur van de lederhuid. Deze behandeling is speciaal geschikt voor de verdunde, mature huid

DEPIGMENTATION SOLUTION

Werkt regulerend op de pigmentproductie en verwijdert het pigment die aanwezig is in de epidermale cellen en wat verantwoordelijk is voor de zichtbare pigmentatie. Het egaliseert de teint, blokkert de aanmaak van pigment en zorgt dat het transport stopt.​

DE BEHANDELING

De voorzorg dient voor de behandeling doorgelezen te worden. De voorzorg is hier te lezen.

De behandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt gedaan door een van onze specialistes.

 • Fase 1 Voorbereiden: Voorbereiding van de huid door deze goed te reinigen. Deze stap is essentieel om de werking van de microneedling behandeling te optimaliseren.
 • Fase 2 Ontsmetten: Het ontsmetten van de huid wordt gedaan door middel van een cleansing lotion welke als peeling wordt gebruikt.
 • Fase 3 M.pen behandeling: Afhankelijk van de indicatie wordt de gekozen solution ingeneedeld. De miniscule naaldjes van de microneedling pen brengen de werkzame stoffen diep in de huid door het aanmaken van microkanaaltjes.
 • Fase 4 Herstellen: Er wordt een vliesmasker aangebracht, om de huid te kalmeren, repareren en te ontlasten. 
 • Fase 5 Afsluiting: Het afsluiten van de behandeling met een heerlijke dagverzorging en SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen.

De nazorg dient ook goed doorgelezen te worden. De nazorg voor de microneedling is hier te lezen.

Huidverbetering werkt opbouwend en heeft tijd nodig. De microneedling behandeling kan éénmalig ingezet worden als oppepper voor de huid. Voor huidverbetering en optimaal resultaat wordt een kuur van 4 tot 6 behandelingen aanbevolen, één keer in de twee weken. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van één behandeling per 3 maanden.

mesoestetic

Bij Usia worden de peelings uitgevoerd met producten van het merk Mesoestetic. Mesoestetic heeft producten ontwikkeld op medisch-esthetisch niveau. Het is eén van de meest toonaangevende cosmetische merken op het gebied van huidverzorging en verbetering en biedt aantoonbaar effectieve resultaten.

VEELGESTELDE VRAGEN

De microneedling behandeling met de Mpen van Mesoestetic is geschikt voor iedereen die op zoek is naar huidverbetering en verjonging. De behandeling kan helpen bij het verbeteren van vele huidproblemen, waaronder:

 1. Fijne lijntjes en rimpels: De behandeling helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.

 2. Verslapte huid: Microneedling helpt bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van verslapping.

 3. Littekens: De behandeling helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, waaronder acne-littekens en littekens veroorzaakt door chirurgie of letsel.

 4. Pigmentatie: Microneelding helpt bij het verminderen van donkere vlekken en andere vormen van hyperpigmentatie.

 5. Algemene huidverjonging: De behandeling helpt bij het verbeteren van de algehele uitstraling en textuur van de huid, waardoor deze er gezonder en stralender uitziet.

Microneedling is over het algemeen geschikt voor alle huidtypen en kan worden aangepast aan de persoonlijke individuele behoeften.

 

Ondanks dat microneelding voor veel huidproblemen geschikt is, is het niet voor iedereen mogelijk om een microneedling behandeling te ondergaan. Dit zal altijd samen voorafgaand aan de behandeling worden besproken. Kan de microneedling behandeling niet bij jou? Wees niet getreurd, wij hebben nog veel andere mooie behandelingen die jou kunnen helpen naar een  gezonde, mooie en stralende huid.

Voorafgaand aan de behandeling voeren we eerst een huidanalyse met de Meitu uit. Een goed behandeladvies begint namelijk met een goede huidanalyse. Hoe meer inzicht we krijgen over de conditie van jouw huid, des te beter wij kunnen beoordelen welk persoonlijk behandelplan en dus ook welke solutions voor jouw huid geschikt zijn.

Huidverbetering werkt opbouwend en heeft tijd nodig. De microneedling behandeling kan éénmalig ingezet worden als oppepper voor de huid. Voor huidverbetering en optimaal resultaat wordt een kuur van 4 tot 6 behandelingen aanbevolen, één keer in de twee weken. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van één behandeling per 3 maanden.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van de huid van essentieel belang om de verkregen resultaten te verlengen en te versterken. De producten van Mesoestetic voor thuisgebruik zijn aangepast aan de behandelingen en zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Ze worden in hetzelfde laboratorium gemaakt en hebben dezelfde kwaliteit als de producten in onze salon. Daarnaast zit er aan deze producten een geweldige luxueuze feeling, waardoor je dat spa gevoel ook een beetje thuis kan creëren. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

 

Mesoestetic zonbescherming

De huid dient verplicht UV bescherming te krijgen, zeker de eerste aantal dagen na de behandeling.

 

Mesoestetic sensitive lijn

Bij roodheid of irritatie op de dag van de behandeling kunnen het crystal fiber mask of de skin balance serum ingezet worden om de huid te kalmeren. 

De dagen na de behandeling dient de huid onderhouden te worden met een crème zoals melan recovery, fast skin repair, couperend cream, anti stress mask of proteoglycans ampullen.

Wanneer microneedling thuis wordt uitgevoerd met een roller, worden er geen microkanaaltjes gecreëerd, maar ontstaan er krasjes in de huid. Dit komt omdat de naaldjes niet loodrecht in en uit de huid gaan door de rollende beweging.

 

Ook kan de diepte met een roller niet gecontroleerd worden. Veel van de rollers hebben te lange naaldjes waardoor er gemakkelijk te diep in de huid kan worden gewerkt. Dit veroorzaakt trauma aan de huid wat kan leiden tot hyperpigmentatie of littekenweefsel.

 

Daarnaast is een roller, hoe goed die ook wordt schoongemaakt, niet steriel. Dit is tevens zo bij de vloeistoffen die je als consument kan kopen. De kans op een infectie is hierdoor groot. Bij Usia in de salon worden altijd nieuwe steriele naaldmodules en serums gebruikt.

Over het algemeen is de microneedling behandeling met de  Mpen van Mesoestetic niet erg gevoelig en is het goed te verdragen voor de meesten. De micronaalden in de Mpen zijn zeer klein en glijden gemakkelijk over de huid, waardoor er minimale tot geen schade aan de huid ontstaat.

 

Sommigen kunnen echter een lichte prikkeling of tintelingen voelen tijdens de behandeling, vooral op gevoelige gebieden zoals rond de ogen, het voorhoofd of de lippen. Dit gevoel kan soms worden vergeleken met het gevoel van een lichte schuurbeurt of een prikkelend gevoel.

 

Hoewel de behandeling op sommige plekken dus als licht gevoelig kan worden ervaren, wordt er geen verdovingscrème gebruikt. Wij vragen om zonder pijnstilling naar de behandeling te komen, zodat aangegeven kan worden hoe het voelt. Dit is belangrijk om te weten voor de huidspecialiste zodat zij daarop kan inspelen.

De behandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt gedaan door een van onze specialistes.

 • Fase 1 Voorbereiden: Voorbereiding van de huid door deze goed te reinigen. Deze stap is essentieel om de werking van de microneedling behandeling te optimaliseren.
 • Fase 2 Ontsmetten: Het ontsmetten van de huid wordt gedaan door middel van een cleansing lotion welke als peeling wordt gebruikt.
 • Fase 3 M.pen behandeling: Afhankelijk van de indicatie wordt de gekozen solution ingeneedeld. De miniscule naaldjes van de microneedling pen brengen de werkzame stoffen diep in de huid door het aanmaken van microkanaaltjes.
 • Fase 4 Herstellen: Er wordt een vliesmasker aangebracht, om de huid te kalmeren, repareren en te ontlasten. 
 • Fase 5 Afsluiting: Het afsluiten van de behandeling met een heerlijke dagverzorging en SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen.
Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Naargelang de huid, zijn combinaties van verschillende solutions binnen een kuur mogelijk.

Bij een behandeling in kuur verband wordt er voorafgaand aan iedere behandeling gekeken naar wat de huid nodig heeft, hierop kunnen de solutions worden aangepast. 

De ideale tijd voor een microneedling behandelingen kunnen variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de tijd van het jaar, de huidige staat van de huid en van persoonlijke doelen.

 

Over het algemeen wordt het aanbevolen om de microneedling behandelingen in te plannen tijdens de herfst- of wintermaanden, wanneer er minder zonlicht is en de huid minder blootgesteld wordt aan de zon. Dit komt omdat blootstelling aan de zon het risico op hyperpigmentatie kan vergroten en de hersteltijd van de behandeling kan vertragen.

 

Als de huid op dit moment al beschadigd is door de zon, is het raadzaam om te wachten tot de huid is hersteld voordat we beginnen met een microneedling behandelingen. In dit geval kunnen wij adviseren wat de beste tijd is om te beginnen met de behandeling.

 

Bovendien kan de ideale tijd afhangen van persoonlijke doelen en wensen. Als je bijvoorbeeld een belangrijk evenement hebt gepland, zoals een bruiloft of vakantie, kan het verstandig zijn om minimaal enkele weken voorafgaand aan het evenement of de vakantie te beginnen met de behandeling om de beste resultaten te behalen.

 

Het is dus altijd het beste om eerst geadviseerd te worden en om samen te bepalen wat de ideale tijd is voor je specifieke behoeften en doelen.

Het wordt aanbevolen om na een microneedling behandeling geen make-up te gebruiken gedurende ten minste de eerste 24 uur, omdat de huid enigszins gevoelig kan zijn en de poriën openstaan. Make-up producten kunnen de huid verstoppen en het genezingsproces verstoren. Bovendien kunnen de ingrediënten in make-up producten de huid irriteren en het risico op infectie vergroten. Na 24 uur kun je echter weer make-up gebruiken, maar het is belangrijk om zachte, niet-comedogene en hypoallergene producten te kiezen die de huid niet verstoppen of irriteren.

 

Microneedling thuisverzorging producten

SKIN
BALANCE

Een intentsief concentraat met zeer hoog kalmerend effect. Het verbetert de barrièrefunctie en beschermt tegen vrije radicalen. Het voorkomt jeuk, roodheid...

Melan recovery

Melan Recovery is een verzachtende en herstellende crème die de huid kalmeert. De rijke en zijdezachte textuur van de crème is eenvoudig aan...

Fast skin repair

Een ultiem huid herstellende crème die geschikt is als verzorging na een behandeling. Het product maakt de huid strakker, verbetert de elasticiteit en...

Anti-Stress Mask

Intensief masker dat de huid kalmeert en ontlast bij roodheid en gevoeligheid. De formule heeft een kalmerende, emulgerende en herstellende werking...

Proteoglycans ampoules

Herstelt de huid intensief én vermindert expressielijnen en tekenen van photoaging. Het permanente gebruik van de ampullen zorgt voor het ultieme herstel van de...

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in