Microneedling huidverjonging

Hét alternatief voor een facelift

Huidverjonging met microneedling

Meta Therapy combineert natuurlijke huidverbetering met het inbrengen van regenererende serums. Daarmee worden niet alleen de gevolgen, maar ook de oorzaken van huidveroudering aangepakt. 

Door pijnloos microperforaties in de huid te maken, maakt deze stoffen aan om te herstellen. Zo maakt de huid zichzelf steviger en elastischer, vervagen rimpels, worden poriën fijner en wordt de doorbloeding gestimuleerd. De biologische klok wordt dus teruggedraaid, met een frissere en jongere uitstraling als resultaat.

Waarom een microneedling behandeling?

Vanaf het 25e levensjaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. De huid wordt dunner, de doorbloeding verslechtert, de aanmaak van collageen en elastine vermindert. Dit verouderingsproces gebeurt natuurlijk, maar wordt ook versneld door externe factoren, zoals overmatig uv-licht, airconditioning, stress, vrije radicalen, alcohol en roken. Met micro needling kunnen we dit proces terugdraaien.

De verschillende technieken

Huidverbetering

Huidverbeterende behandelingen richten zich op het gelaat, hals of decolleté.

Rimpelbehandeling

Diepere rimpels kunnen ook worden behandeld. Bij deze rimpelbehandeling wordt gewerkt met een techniek waarbij de rimpels van binnenuit worden opgevuld. De rimpels zullen daardoor vlakker worden.

Bij deze behandeling dient rekening te worden gehouden met het feit dat de behandelde rimpels er achteraf wat rood uitzien. Na een aantal dagen zullen er tevens kleine korstjes vormen.

De behandeling

Bij Usia plaatsen wij het resultaat voorop. Daarom maken wij voor en na foto’s van het te behandelen gebied, zodat samen teruggekeken kan worden en het resultaat beoordeeld kan worden. De eerste 10 minuten van de behandeling worden gebruikt om het informed consent in te vullen en door te nemen. Hierna kan de behandeling gestart worden. Een behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

De behandeling begint met het reinigen van de huid, waarna een zachte peeling wordt gebruikt om dode huidcellen te verwijderen. Daarna brengen we microperforaties in de opperhuid aan, waarmee we de zelfherstellende werking van de huid in gang zetten. Er zullen tijdens de behandeling ook actieve werkstoffen in precies de juiste cellaag van de huid worden aangebracht voor het effectiefste resultaat.

Een natuurlijk resultaat

De specialisten van Usia zijn ervaren in [op behandeling]. Wij vinden het belangrijk dat het resultaat van [de behandeling] natuurlijk oogt. [Het product] moet [noem wat mensen willen: volheid en evenwicht in het gezicht brengen]. Je blijft jezelf, alleen wordt een mooiere versie.

Voor- en na-foto's

Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Een week voor de behandeling mag er tevens gaan gebruik worden gemaakt van producten met retinol. Voor de behandeling start dient er een informed consent worden ingevuld, hierdoor weten wij of de behandeling door kan gaan of niet. Bij een microneedling behandeling raden wij aan om zonder make-up te komen, zodat de huid zo rustig mogelijk is. De huid wordt altijd nog gereinigd en ontsmet voor de behandeling start.

Na de behandeling

De huid kan de eerste dagen een matige tot intensieve roze/rode gloed hebben, voor de omgeving valt dit vaak nauwelijks op. Ook kan de huid wat branderig aanvoelen. Een lichte schilfering kan ook optreden, deze verdwijnt binnen een paar dagen. Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening dient je houden na de behandeling:

 • De eerste 24 uur na de behandeling mag er geen make-up worden gebruikt. Hierna mag een minerale make-up worden gebruikt.
 • De dag van de behandeling liever niet sporten, zwemmen, in bad en geen gebruik maken van de sauna.
 • Probeer de huid de eerste dag zo min mogelijk aan te raken.
 • Bescherm de huid minimaal 2 weken goed met een SPF30 of SPF50.
 • Gebruik 2 weken geen producten met fruitzuren.
 • Gebruik 1 week na de behandeling geen producten met retinol.
 • Gebruik 1 week na de behandeling geen zelfbruiner.
 • Geen laserbehandelingen of chemische peelings na de behandeling.

Het is belangrijk dat er tijdens de kuur gebruik wordt gemaakt van de Dermatude huidverzorgingsproducten. Deze producten verlengen het effect van de behandeling en dragen bij aan een perfect behandelresultaat. De producten bevatten dezelfde actieve ingrediënten als de subjectables die tijdens de behandeling worden gebruikt.   

Hersteltijd

De huid heeft ongeveer 2 tot 3 dagen nodig om te herstellen. Na de behandeling kunnen de dagelijkse werkzaamheden direct worden hervat. De huid kan soms wat roze/rood aandoen. 

Duur van het resultaat

Het resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden na gemiddeld 2 tot 4 weken. Net als bij andere huidverbeterende behandelingen geldt dat het effect sterker wordt naarmate er meer behandelingen uitgevoerd worden. Afhankelijk van de staat van de huid zijn er gemiddeld 4 tot 8 behandelingen nodig om een goed resultaat te verkrijgen. Bij iedere behandeling zal de huid een boost krijgen en verbeteren. Na de kuur dient de behandeling iedere 3 maanden te worden herhaald om de huid in goede conditie te houden.

Veiligheid en gezondheid voorop

Usia is GGD gecertificeerd zodat met zekerheid gezegd kan worden dat wij werken volgens de landelijk gesteld hygiënerichtlijnen. Deze behandelingen mogen alleen worden uitgevoerd door officieel gecertificeerde professionals. Usia is officieel gecertificeerd waardoor alle cliënten verzekerd zijn van een goede en veilige behandeling.

Microneedling Prijzen

De microneedling behandelingen starten doorgaans in een kuurverband van 8 behandelingen, waarna elk kwartaal een nabehandeling volgt om de huid in optimale conditie te houden.

Microneedling

Microneedling kuren

Bovenstaande prijzen gelden voor losse behandelingen. Als u een kuur start gelden er speciale prijzen. Neem hiervoor contact met ons op. Bij een kuur adviseren wij voor de beste resultaten om ondersteunende producten te gebruiken. De ondersteunende producten die wij adviseren zullen afhankelijk zijn van uw huid en de conditie daarvan. 

Ondersteunende producten

Veelgestelde vragen over microneedling

In de meeste gevallen kan er een microneedling behandeling worden gedaan, in sommige gevallen mag de behandeling niet worden toegepast:

 1. Bij hemofilie (problemen met de bloedstolling)
 2. Bij huidkanker
 3. Bij extreme aanleg tot littekenvorming (keloid)
 4. Bij actieve Rosacea
 5. Bij vitiligo
 6. Bij hepatitis of HIV
 7. Bij actieve acne
 8. Bij eczeem
 9. Bij een ontstoken huid zoals neurodermitis en psoriasis
 10. Bij diabetes mellitus (bij een slechte wondgenezing)
 11. Bij zwangerschap en borstvoeding
 12. Wanneer er een laserbehandeling is gedaan dient er 4 weken te worden gewacht

Wanneer er een filler in de huid is geplaatst dient er 2 weken tussen de behandeling en de microneedling te zitten. Bij permanente fillers kan er helaas geen behandeling plaatsvinden.

Wij behandelen niet tijdens de zwangerschap.

Het  is geen pijnlijke behandeling. Sommige zones kunnen wel als iets gevoeliger worden ervaren.

Ja, dat kan! Alleen de eerste 24 uur niet. De eerste dagen is wel het advies om een minerale make-up te gebruiken.

Maak een afspraak

Voor een behandeling of gratis advies kunt u rechtstreeks bellen met het nummer of het contactformulier invullen.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in