MESOPEELS MEsoestetic

de oppepper voor je huid!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

Usia Salon

chemische peeling

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. De opname van actieve werkstoffen wordt hiermee enorm verbeterd waardoor de huid weer een frisse en gezonde uitstraling krijgt. Daarnaast werken de specifieke peelings dieper in op bepaalde huidindicaties. Hyperpigmentatie, de tekens van elke stadium van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels en esthetische problemen zoals acné en de gevolgen daarvan, littekens, couperose, rosacea, striemen, grove huidstructuur en andere imperfecties zijn hiermee te behandelen.

doel van een peeling

In de perfecte situatie vernieuwt de huid zichzelf om de 4 weken op natuurlijke wijze. Door het ouder worden en door verschillende levensfasen zoals adolescentie, zwangerschap of de menopauze, wordt het huidvernieuwing proces vertraagd of verstoord. Hierdoor kan de huid een ongewenst effect aannemen zoals acné, een glimmende huid, grove poriën, pigmentvlekken of een doffe teint. Met een chemische peeling kan dit worden verbeterd.

Mesoestetic heeft een groot aantal medische peelings die variëren van mind tot intensief. Hierdoor is er voor ieder huidtype en iedere huidindicatie een geschikte peeling, in dit geval een geschikte Mesopeel.

WELKE mesopeel past bij jou?

mesopeel glycolic

Glycolzuurpeeling is dé aangewezen intensieve behandeling voor de anti-aging behandelingen dankzij de regenererende en herstellende functie op de huid. Het stimuleert het collageen en elastine, werkt sterk exfoliërend en verhoogd het vochtbalans en de natuurlijke weerstand van de huid.
Deze peeling is geschikt voor huidtypes I, II en III, niet geschikt voor de donkere huidtypes.

Concentraties: 20%, 35%, 50%

mesopeel lactic

Een melkzuurpeeling die zorgt voor de stimulatie van de collageen- en elastinevezels waardoor deze behandeling zeer geschikt is voor de behandeling van de eerste tekenen van huidveroudering.
Deze peeling is geschikt voor de gevoelige zones en bij de droge, fijne of doffe huid. Ook ideaal voor zones zoals oogcontour, hals en decolleté.

Concentraties: 30%, 40%

mesopeel salicylic

Een salicylzuurpeeling verzacht de huidoneffenheden en verkleint de (verwijde) poriën. De huid wordt gladder gemaakt door de celvernieuwing te stimuleren. Deze peeling is geschikt alle huidtypes, vooral voor de vette, acné-gevoelige of seborreïsche huid. Maar ook voor de droge huiden met neiging tot hyperkeratinisatie (onvoldoende afschilfering van dode huidcellen). Deze peeling wordt ook aanbevolen voor het lichaam; bijvoorbeeld voor de bovenste ledematen, de rug, de knieën en de ellebogen.

Concentraties: 10%, 20%

mesopeel mandelic

Amandelzuurpeeling is dé behandeling die werkt op hyperpigmentatie van de huid veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Deze peeling is geschikt voor de verslapte dikke, vette, seborrhoïsche en gepigmenteerde huid die tekenen van huidveroudering vertonen. Deze peeling is goed als voorbereidende peel voor depigmentatie. 


Concentraties: 20%, 40%

mesopeel TCa

Trichloorazijnzuurpeeling is een intensieve behandeling dankzij de regenererende en herstellende actie. Het verzacht huidoneffenheden van de acné- en hypergepigmenteerde huid. Deze peeling is te gebruiken bij zonschade, ouderdomsvlekken, huidveroudering en acné littekens met het doel de celvernieuwing, de collageen- en elastinevezels te bevorderen. Niet geschikt voor de donkere huidtypes. 


Concentratie: 15%

mesopeel melanostop

Melanostop is dé peeling speciaal ontwikkeld voor de verslapte en hypergepigmenteerde huid. Het werkt huid vernieuwend en remt de productie van pigment af waardoor het een depigmenterende werking heeft. Deze peeling is geschikt voor huiden met dyschromie, hyperpigmentatie, huidveroudering en melasma.

Concentratie: Azelaïne zuur 20%, Recorcinol 10%, Fitinezuur 6%, Tranexaminezuur 3%

mesopeel azelan

De azelan peeling is de aangewezen behandeling van de vette huid. Het verzacht de huidoneffenheden van de acné huid, vermindert grove poriën en gaat huidveroudering tegen. Het heeft een schimmelwerende en anti- bacteriële werking. Deze peeling is geschikt voor alle vormen van acné; zoals comedonen (mee-eters), puistjes en acné met ontstekingen maar ook bij rosacea. 


Concentratie: Azelanzuur 20%, Salicylzuur 20%

mesopeel modified jessner

De modified jessner peeling van Mesoestetic is de perfecte intensieve behandeling van de verouderde huid dankzij de regenererende en herstellende functie op de huid. Het geeft een liftend effect en bestrijdt vlekken en acné. Geschikt als anti-verouderingsbehandeling met de bedoeling de celvernieuwing te stimuleren, de huid te hydrateren en rimpels te verwijderen.
Deze peeling is geschikt voor donkere vlekken, onregelmatige huidtoon en bij huidveroudering en wordt ook weleend de PARTYPEELING genoemd.


Concentratie: Salicylzuur 14%, Melkzuur 14%, Citroenzuur 8%

DE BEHANDELING

De voorzorg dient voor de behandeling doorgelezen te worden. De voorzorg is hier te lezen.

De behandeling duurt 1 uur en wordt aangebracht door een van onze specialistes.

 • intensieve reiniging met een balm om de natuurlijke vetlaag te herstellen
 • milde peeling (glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur en barnsteenzuur) om de huidcellen te activeren en de dode huidcellen te verwijderen
 • onzuiverheden verwijderen
 • indien gewenst epileren
 • vochtbalans herstellen met een speciale creme
 • booster om de huid te activeren, wij hebben de keuze uit 4 specifieke boosters
 • Natural Face Lifting bindweefselmassage afgestemd op de gekozen booster
 • masker (algen of vliesmasker) afgestemd op de huid en de gekozen booster
 • afsluitende verzorging

De nazorg dient ook goed doorgelezen te worden. De nazorg voor de mesopeels is hier te lezen.

Huidverbetering werkt opbouwend en heeft tijd nodig. Na 1 behandeling kunnen we al verschil zien aan de huid. Om optimaal resultaat te behalen wordt een kuur van 5 behandelingen aanbevolen, met een minimaal 2 weken tussen iedere behandeling. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van 4 behandelingen per jaar.

De enige uitzondering hierop is de mesopeel TCA. Om optimaal resultaat te behalen wordt een kuur aanbevolen van minimaal 1 tot maximal 4 behandelingen, met minimaal 2 weken tussen iedere behandeling. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van maximaal 2 behandelingen per jaar.

mesoestetic

Bij Usia worden de peelings uitgevoerd met producten van het merk Mesoestetic. Mesoestetic heeft producten ontwikkeld op medisch-esthetisch niveau. Het is eén van de meest toonaangevende cosmetische merken op het gebied van huidverzorging en verbetering en biedt aantoonbaar effectieve resultaten.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een peeling behandeling kan bij bijna iedereen. Voor iedere indicatie is er wel een peeling beschikbaar. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Natuurlijk zijn er wel een aantal contra-indicaties. Tijdens de zwangerschap is een peeling behandeling bijvoorbeeld niet mogelijk, je zal moeten wachten tot na de bevalling.

Een chemische peeling heeft een erg lage PH-waarde, dit betekend dat deze erg zuur zijn. De PH-waarde van de huid ligt gemiddeld rond de 5,5. De droge huid heeft een PH-waarde van 4,5 en de vettere huid een PH-waarde van 6,5. Het is dus van belang om de huid voor te bereiden op de verandering van PH-waarde, anders kan het voor de huid een enorme shock zijn.

Om het effect van de peeling dus te verbeteren kunnen we 15 dagen voor de peeling een Pre-Peeling aanbrengen. 

 • Glycorepair: normale of gemengde huid.
 • Resurfacing Peel Booster: verouderde, vettere huid.
 • Brightening Peel Booster: hyperpigmentatie en anti-aging.

Allereerst wordt er gekeken naar het huidtype en de huidconditie, voor iedere indicatie is er een geschikte peeling. Ook de voorbereiding van de peeling behandeling is van belang. Afhankelijk van de gewenning van de huid aan zuren wordt de hoogte van de concentratie van de peeling bepaald.

Huidverbetering werkt opbouwend en heeft tijd nodig. Na 1 peeling behandeling kunnen we al verschil zien aan de huid.

Om optimaal resultaat te behalen van de mesopeels wordt een kuur van 5 behandelingen aanbevolen, met een minimaal 2 weken tussen iedere behandeling. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van 4 behandelingen per jaar.

De enige uitzondering hierop is de mesopeel TCA. Om hierbij optimaal resultaat te behalen wordt een kuur aanbevolen van minimaal 1 tot maximaal 4 behandelingen, met minimaal 2 weken tussen iedere behandeling. Om het resultaat te behouden, is het aanbevolen om een onderhoudscyclus aan te houden van maximaal 2 behandelingen per jaar.

Om de beste resultaten uit de peeling behandeling te behalen is het aan te raden om thuisproducten te gebruiken. 

Om het effect van de peeling te verbeteren kunnen we 15 dagen voor de peeling een Pre-Peeling aanbrengen. 

 • Glycorepair: normale of gemengde huid.
 • Resurfacing Peel Booster: verouderde, vettere huid.
 • Brightening Peel Booster: hyperpigmentatie en anti-aging.

Voor het herstel van de huid zijn bij een peelingkuur 4 thuisproducten verplicht.

 • Hydracream Fusion
 • Hydratonic Mist
 • Fast skin repair
 • Mesoprotech light water SPF’50’

Een peeling kan wat prikkelling of tintelingen geven op de huid, voor sommigen een wat branderig gevoel. Om dit gevoel te verhelpen adviseren we te waaieren of te ventileren zodat er koude, frisse lucht op de huid komt.

De behandeling duurt 1 uur en wordt aangebracht door een van onze specialistes.

Fase I: Voorbereiding van de huid door deze te reinigen en ontvetten. Deze stap is essentieel om de werking van de peeling te optimaliseren.
Fase II: Het beschermen van gevoelige zones in het gezicht.
Fase III: Het aanbrengen van de peelingvloeistof (afhankelijk van welke peeling, meerdere lagen).
Fase IV: Het neutraliseren van de huid om de peeling te stoppen.
Fase V: Om de huid te kalmeren, repareren en te ontlasten wordt er een masker aangebracht.
Fase VI: Afsluitende dagverzorging en SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door, omdat een peeling behandeling in combinatie met een aantal allergieën of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Naargelang de huid, zijn combinaties van verschillende peeling behandelingen binnen een kuur mogelijk.

Bij een peeling wordt er gewerkt met zuren, het is belangrijk de huid hier stap voor stap aan te laten wennen. Een kuur moet dus opbouwend zijn.

De meest ideale tijd voor peelings is de herfst en de winter. De zonkracht is dan minder sterk en je huid kan snel herstellen. Dit is een periode waarin het belangrijk is om de huid weer in een optimale conditie te krijgen. s’ Zomers loopt de huid altijd veel schade op. De zon heeft dan de veerkracht uit onze huid gehaald. De huid heeft een opstapeling van dode huidcellen en heeft vaak ongewenste pigmentvlekjes. Het is belangrijk om dit weer te herstellen.

tarieven

Boek een gratis intake 1 behandeling Kuur van 5 behandelingen Voordeel bij een kuur
Mesopeels Datum kiezen €90 €450 25% korting op de thuisverzorgingsproducten
usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in