SEMI PERMANENTE MAKE-UP LIPPEN

GEEF JEZELF AANTREKKELIJKE LIPPEN!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

USIA SALON

SCHOONHEID MET EXPERTISE

Bij Usia houden we van natuurlijke semi permanente make-up (SPMU). Onze mening is dat SPMU ondersteunend is en dat het geen avond make-up moet zijn. SPMU is niet zomaar een behandeling: het kan er ‘s avonds niet meer af. Een gesprek voorafgaand van een behandeling is essentieel om te kijken naar de mimiek en de vorm van het gezicht, maar ook om kennis te maken met jou als persoon. Met onze kennis en jouw persoonlijkheid kunnen we samen de juiste keuze kunnen maken voor een resultaat dat bij jou past.

VOORDELEN VAN SEMI PERMANENTE MAKE-UP LIPPEN

PIJNLOZE, VEILIGE BEHANDELING

Bij de behandeling van de lippen wordt een steriele naaldmodule gebruikt. De behandeling wordt als pijnloos beschouwd. 

MOOIERE MONDVORM

Voor mooie volle, gekleurde lippen zijn er verschillende oplossingen. Als de vorm van de lippen ongelijk is kan de vorm optisch worden aangepast om deze beter in verhouding te brengen. Een cupidoboog die ongelijk is kan vaak weer gelijk gemaakt worden. Ook kan de cupidoboog meer of juist minder aanwezig gemaakt.

VERGROTEN VAN DE LIPPEN

Voor mooie volle, gekleurde lippen zijn er verschillende oplossingen. Als de vorm van de lippen ongelijk is kan de vorm optisch worden aangepast om deze beter in verhouding te brengen. Een cupidoboog die ongelijk is kan vaak weer gelijk gemaakt worden. Ook kan de cupidoboog meer of juist minder aanwezig gemaakt.

MOOIERE, VOLLERE LIPKLEUR

Een natuurlijke kleur op de lippen of een tintje donkerder, alles is mogelijk. Het zorgt ervoor dat de contour van de lippen weer duidelijker is en kan eventuele oneffenheden camoufleren. Wanneer er gekozen wordt voor een meer aanwezige kleur zal er altijd een lipstick kleur aanwezig zijn op de lippen.

NOOIT MEER UITGELOPEN MAKE-UP

Heel storend vinden wij het als onze lipstick overal aan blijft plakken. Na een permanente make-up behandeling van de lippen geeft de lipstick nooit meer af. Ook kan de kleur niet meer in de liplijntjes schieten, de lipstick blijft altijd mooi op zijn plaats zitten. Wanneer gewenst kan er altijd een andere kleur overheen gedragen worden maar dit hoeft zeker niet meer.

GOEDGEKEURDE PIGMENTEN

De pigmenten waarmee Usia werkt zijn allemaal goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Vanaf januari 2022 zijn er aanvullende eisen gekomen vanuit de EU en moeten alle pigmenten REACH goedgekeurd zijn. Natuurlijk zijn onze pigmenten ook allemaal REACH goedgekeurd. Hierdoor weet je zeker dat al onze pigmenten voldoen aan alle veiligheidseisen.

WELKE TECHNIEK PAST BIJ JOU?

FULL-LIPS

De full-lips zijn volledig ingekleurde lippen en zijn ideaal bij bijvoorbeeld pigmentverlies of bleke lippen. De lippen kunnen met deze behandeling worden voorzien van een prachtige natuurlijke teint. Nooit meer afdrukken van lipstick op de glazen, nooit meer uitlopers van de lipstick in de rimpeltjes rondom de mond en nooit meer verdwenen lipstick.

OMBRE LIPS

De volledig-geschaduwde lippen (Ombre Lips) hebben een kleurverloop van donker naar licht. De lippen zijn aan de buitenkant donkerder en worden verder naar binnen lichter en overlopend in de eigen lipkleur.
Half-geschaduwde lippen laten de lippen met een mooie contourschaduw voller overkomen. Hierbij ontbreekt - in tegenstelling tot de normale liplijn - dus een `harde’ liplijn. De half-geschaduwde lippen lopen - in vergelijking met de volledig-geschaduwde lippen (Ombre Lips) - snel over in de eigen lipkleur.

AQUARELLE LIPS

Zacht geschaduwde

LIP BLUSH

Zacht geschaduwde

DE BEHANDELING

De voorzorg dient voor de behandeling doorgelezen te worden. De voorzorg is hier te lezen.

De eerste behandeling duurt 2 – 2.5 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 – 1.5 uur. De duur hangt in alle gevalen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe je huid is.

Usia is GGD gecerticeerd waardoor u verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.

  • Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
  • Het pigment dat wij tijdens de behandeling gebruiken is van het merk LI of Phi. Dit zijn veilige professionele pigmenten die goedgekeurd zijn door de GGD en NVWA. Ze hebben dus geen medische gevolgen.

De behandeling zal vrijwel gevoelloos verlopen door zowel verdoving als de expertise van onze specialisten.

De nazorg dient ook goed doorgelezen te worden. De nazorg voor lipbehandelingen is hier te lezen.

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon verschillend, bij de ene persoon pakt het pigment dan bij de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Sommige cliënten komen ieder half jaar en anderen eens in de twee of zelfs drie jaar. Wij stellen dat je uit kan gaan van een effect van 12 – 18 maanden. De meeste laten hun permanente make-up eens per jaar opfrissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat doorgaans uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

ONZE NATUURLIJK OGENDE RESULTATEN

4.9/5

Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

VEELGESTELDE VRAGEN

Nee, permanente make-up wordt over het algemeen zo goed als gevoelloos ervaren. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.

De duur van een behandeling is per behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt echter altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling omdat het intakegesprek plaatsvindt en de vorm getekend moet worden. Voor een eerste behandeling wordt er gemiddeld 2 à 2,5 uur gerekend, voor een tweede behandeling en een touch-up behandeling gemiddeld 1 à 1,5 uur.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.  

Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met jou en eventueel de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet mogelijk, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de kleur van je eigen lippen, daarnaast wordt er goed geluisterd naar je wens. Alle bijpassende kleuren worden getest op de huid, om zo de juiste kleur te bepalen die het beste bij je wens past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is ook per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is 6 tot 8 weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl enkele anderen drie behandelingen nodig hebben.

Dat klopt, helaas staat er voor de meeste mensen niet elke ochtend een visagist klaar die voordat je in de spiegel kijkt, de lippenstift heeft aangebracht. Helaas is deze visagist ook niet aanwezig tijdens het sporten, een saunabezoekje of tijdens de vakantie om je make-up bij te werken wanneer deze is uitgelopen van de zee, het zwembad of na je sportieve inspanning. Waarschijnlijk snap je het al, het gaat niet alleen over de perfecte permanente make-up, het gaat ook om het totale gemak dat je jarenlang zal ervaren, elke dag opnieuw.

ZULLEN WE SAMEN IETS MOOIS VAN MAKEN?

1. Welke techniek?

Heb je keuze gemaakt voor een techniek? Twijfel je nog over de techniek - zet in je bericht waartussen je twijfelt.

2. Is er al pigment aanwezig?

Heb je al ooit bij een andere salon permanente make-up laten zetten en is dit vervaagd? - Vermeld dit dan in je bericht dan bellen wij terug of bel ons even.

3. Boek een behandeling

Boek een gratis intake 1e behandeling 2e behandeling evt. vervolg behandeling touch up
Ombre Lips Datum kiezen €320 €150 €70 Tot 1 jaar €150
Tot 2 jaar €200
Tot 3 jaar €250
Full-lips Datum kiezen €320 €150 €70 Tot 1 jaar €150
Tot 2 jaar €200
Tot 3 jaar €250
usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in