Grove poriën

Help! Hoe kom ik van mijn grove poriën af?

huidprobleem

grove poriën

Iedereen heeft poriën, in feite zijn het haarfollikelopeningen op de huid. Deze openingen zijn de uitgangen van de talgklieren en dienen om talg en vocht af te geven aan het huidoppervlak voor een goede bescherming. Zonder deze verspreiding droogt de huid uit en is het vatbaarder voor huidaandoeningen. Wanneer de poriën verstopt raken door vuil, olie, dode huidcellen en andere onzuiverheden, kunnen ze zich uitrekken en groter lijken dan normaal. In dit geval wordt er gesproken over grove poriën. Grove poriën komen meestal voor op het gezicht, met name op de neus, kin en wangen, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen, zoals op de rug en borst. Grove poriën kunnen een onregelmatige huidtextuur veroorzaken en worden vaak beschouwd als een cosmetisch probleem.

Het ontstaan van grove poriën

Het is belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te hebben en de huid goed te beschermen tegen de zon om de vorming van grove poriën te voorkomen. Grove poriën kunnen door verschillende factoren ontstaan, waaronder:

  • Overmatige talgproductie: Talg is een natuurlijk olieachtig materiaal dat door de huid wordt geproduceerd om deze te hydrateren en te beschermen. Wanneer er echter te veel talg wordt geproduceerd, kan dit leiden tot verstopte poriën en uitzetting van de poriën, wat resulteert in grove poriën.

  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn elasticiteit en stevigheid. Dit kan leiden tot het uitrekken van de poriën en grove poriën veroorzaken.

  • Blootstelling aan de zon: Blootstelling aan de zon kan schade aan de huid veroorzaken, waaronder het verlies van collageen en elastine, die de huidstructuur ondersteunen. Dit kan leiden tot een verslapping van de huid en uitrekking van de poriën.

  • Genetica: Grove poriën kunnen ook worden bepaald door genetische factoren en kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven.

  • Slechte huidverzorging: Als de huid niet goed wordt verzorgd, kan dit leiden tot verstopte poriën en een slechte huidtextuur, wat uiteindelijk kan resulteren in grove poriën.

Grove poriën behandelen

Huidanalyse

Een goed behandeladvies begint met een goede huidanalyse. Hoe meer inzicht we krijgen over de conditie van jouw huid, des te beter wij kunnen beoordelen welk persoonlijk behandelplan en welke producten voor jouw huid geschikt zijn...

Mesopeels

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. De opname van actieve werkstoffen wordt hiermee enorm verbeterd waardoor de huid weer een frisse en gezonde uitstraling krijgt...

Microneedling

Microneedling combineert natuurlijke huidverbetering met het inbrengen van zeer sterk geconcentreerde werkstoffen. Het is een behandeling, welke met de m.pen van Mesoestetic wordt uitgevoerd, die veelal wordt gebruikt om de huid te verbeteren en verjongen...

Thuisproducten

Mesoestetic heeft producten ontwikkeld op medisch-esthetisch niveau. Het is eén van de meest toonaangevende cosmetische merken op het gebied van huidverzorging en verbetering en biedt aantoonbaar effectieve resultaten...

gratis huidanalyse ?

Bij afname van minimaal 3 Mesoestetic thuisproducten of bij afname van minimaal één huidverbeterende behandeling is onze Meitu huidanalyse gratis. Wil jij weten wat het beste is voor jou huid en wat jouw huid nu écht nodig heeft?  Wij geven jou advies op maat!

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in