SEMI PERMANENTE
MAKE-UP WENKBRAUWEN

GEEF JEZELF EEN UITDRUKKINGSVOL GEZICHT!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

Usia Salon

SCHOONHEID MET EXPERTISE

Bij Usia houden we van natuurlijke semi permanente make-up (SPMU). Onze mening is dat SPMU ondersteunend is en dat het geen avond make-up moet zijn. SPMU is niet zomaar een behandeling: het kan er ‘s avonds niet meer af. Waar een goede wenkbrauw een gezicht maakt, kan een slechte wenkbrauw een gezicht breken. Een gesprek voorafgaand van een behandeling is essentieel om te kijken naar de mimiek en de vorm van het gezicht, maar ook om kennis te maken met jou als persoon. Met onze kennis en jouw persoonlijkheid kunnen we samen de juiste keuze kunnen maken voor een resultaat dat bij jou past.

VOORDELEN VAN WENKBRAUW PERMANENT MAKE-UP

NATUURLIJKE, VOLLE WENKBRAUWEN

De wenkbrauwen zijn essentieel voor de gezichtsuitdrukking. Bij Usia geven goed geplaatste wenkbrauwen het gezicht een open blik en een frisse uitstraling. De vorm en kleur passen altijd bij de persoon, gezichtsvorm en leeftijd.

PIJNLOZE, VEILIGE BEHANDELING

Bij de behandeling van de wenkbrauwen wordt een 
steriele naaldmodule 
gebruikt. De behandeling 
wordt als pijnloos beschouwd. 

SYMMETRISCHE UITSTRALING

De vorm van het gezicht kan optisch worden aangepast om deze beter in verhouding te brengen. Zo kunnen ongelijke wenkbrauwen weer gelijk worden gemaakt en wenkbrauwen die te smal zijn breder worden gemaakt.

VERMINDERT IMPERFECTIES

Vroeger werden wenkbrauwen zoveel geëpileerd dat er slechts streepjes overbleven. Tegenwoordig mogen de wenkbrauwen weer natuurlijk zijn. Dat wat niet terug is gekomen na het vele epileren kan worden gecorrigeerd met permanente make-up.

NOOIT MEER UIT-GELOPEN MAKE-UP

Een van de grootste voordelen van permanente make-up is dat de basis make-up altijd aanwezig is. Voortaan kan je zwemmen, naar de sauna en sporten zonder uitgelopen make-up. Ook een keer door je gezicht wrijven of aan je wenkbrauwen te komen kan zonder consequenties.

NOOIT MEER TEKENEN

In de ochtend is het vaak lastig om wenkbrauwen goed en gelijk te tekenen. Na de behandeling zijn de wenkbrauwen op ieder moment van de dag perfect in vorm. Ook als je ouder wordt en het niet meer zo goed ziet of geen vaste hand meer hebt is permanente make-up de ideale oplossing om altijd een verzorgd uiterlijk te hebben.

GOEDGEKEURDE PIGMENTEN

De pigmenten waarmee Usia 
werkt zijn goedgekeurd door 
de NVWA. Vanaf januari 2022 zijn er aanvullende eisen vanuit de EU en moeten alle pigmenten voldoen aan de REACH eisen. Natuurlijk zijn onze pigmenten ook allemaal REACH goedgekeurd. Hierdoor weet je zeker dat al onze pigmenten voldoen aan de laatste veiligheidseisen.

GEEN MAKE-UP ALLERGIEËN

Steeds meer mensen zijn allergisch voor reguliere make-up. Deze groep kan over het algemeen wel tegen permanente make-up. Bij Usia doen we bij mensen met een make-up allergie altijd eerst een patch-test om te kijken of je reageert op één van de gebruikte producten.

WELKE TECHNIEK PAST BIJ JOU?

IMG_6685

POWDERBROWS

Vol geschaduwde poederwenkbrauwen zijn goed toepasbaar bij een vettere huid. De wenkbrauwen zullen licht gepoederd en niet te opvallend ogen. Ze zijn aanweziger dan de ombrebrows. Bij het pigmenteren van de poederwenkbrauwen creëren we een schaduw, waardoor natuurlijk ogende wenkbrauwen ontstaan.

IMG_6631

OMBREBROWS

Zacht geschaduwde wenkbrauwen zijn bij de staart het donkerst en worden richting de aanzet steeds lichter. De wenkbrauwen lopen dus van vol op de staart naar steeds luchtiger en transperanter aan de voor- en bovenkant, met een mooi zacht natuurlijk resultaat. Wanneer aanwezigere wenkbrauwen gewenst zijn adviseren wij de powderbrows.

IMG_5953

COMBINATION BROWS

Bij deze techniek wordt er een combinatie gemaakt tussen hairstrokes en een schaduw. Aan de voorkant van de wenkbrauwen worden de hairstrokes gezet, die in het midden zacht overlopen in een schaduw. Het eind van de wenkbrauwen is volledig geschaduwd.

usia-permanentemakeup-wenkbrauwen3

HAIRSTROKES

De hairstroke wenkbrauwen houdt in dat er met een apparaat pigmenthaartjes in de huid getekend worden tussen de eigen haartjes. Hierdoor zien de wenkbrauwen er mooier en natuurlijker uit. Deze techniek is te combineren met de powderbrows voor vollere wenkbrauwen.

usia-permanentemakeup-wenkbrauwen

MICROBLADING

Microblading wenkbrauwen houden in dat er handmatig met blades pigmenthaartjes in de huid worden getekend tussen de eigen haartjes. Dit is de handmatige variant van de hairstroke techniek. Hierdoor zien de wenkbrauwen er mooier en natuurlijker uit. Deze techniek is te combineren met de powderbrows voor vollere wenkbrauwen. Helaas is deze techniek niet geschikt voor alle huidtypes.

DE BEHANDELING

De voorzorg dient voor de behandeling doorgelezen te worden. De voorzorg is hier te lezen.

De eerste behandeling duurt 2 – 2,5 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 – 1,5 uur. De duur van de behandeling hangt in alle gevallen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe de huid het pigment opneemt.

Usia is GGD gecerticeerd waardoor u verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.

  • Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
  • De pigmenten die wij tijdens de behandeling gebruiken zijn van het merk LI, Ecuri, Academi en Labina. Dit zijn veilige professionele pigmenten die REACH goedgekeurd zijn . Ze hebben dus geen medische gevolgen.

De behandeling zal vrijwel gevoelloos verlopen door zowel verdoving als de expertise van onze specialisten.

De nazorg dient ook goed doorgelezen te worden. De nazorg voor hairstroke wenkbrauwen is hier te lezen.De nazorg voor andere soorten wenkbrauwen is hier te lezen. 

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon verschillend, de ene persoon pakt beter pigment dan de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Sommige cliënten komen ieder half jaar en anderen eens in de twee of zelfs drie jaar. De meeste komen eens per jaar terug om de bestaande permanente make-up op te laten frissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat doorgaans uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

ONZE NATUURLIJK OGENDE RESULTATEN

5/5

Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

VEELGESTELDE VRAGEN

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met u en de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet mogelijk, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de haarkleur, de ondertoon van de huid en naar je eigen persoonlijke voorkeuren. Daarna worden alle bijpassende kleuren getest op de huid, om zo de juiste kleur te bepalen die het beste past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is ook per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is zes tot acht weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl anderen drie behandelingen nodig hebben.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.  

Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Dat klopt, helaas staat er voor de meeste mensen niet elke ochtend een visagist klaar die voordat je in de spiegel kijkt, je wenkbrauwen scherp heeft opgebracht. Helaas is deze visagist ook niet aanwezig tijdens het sporten, een saunabezoekje of tijdens de vakantie om je make-up bij te werken wanneer je make-up is uitgelopen van de zee, het zwembad of na uw sportieve inspanning. Waarschijnlijk snap je het al, het gaat niet alleen over de perfecte permanente make-up, het gaat ook om het totale gemak dat je jarenlang zal ervaren, elke dag opnieuw.

Nee, permanente make-up wordt over het algemeen zo goed als gevoelloos ervaren. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème, waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.

De duur van een behandeling is per type behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling, omdat het intakegesprek plaatsvindt en de vorm getekend moet worden. Voor een eerste behandeling wordt er gemiddeld twee à twee en een half uur gerekend, voor een tweede behandeling en een touch-up behandeling gemiddeld een à anderhalf uur.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Het advies is om jaarlijks een touch-up te plannen. Het pigment loopt namelijk terug in kleur. Wanneer langer wordt gewacht met de touch-up zal de kleur steeds verder teruglopen. De jaarlijkse touch-up bestaat uit één behandeling, meestal is dit voldoende maar in sommige gevallen kan er een nabehandeling nodig zijn. Hoe langer wordt gewacht met de touch-up hoe meer kans op een extra nabehandeling.

onderhoud semi permanente make-up

Mesoprotech Sun Repairing Stick

Mesoprotech Repairing Stick SPF 100+ is ontwikkeld voor gevoelige zones. De stick is niet alleen geschikt voor oogcontour en lipbescherming, maar ook voor SPMU...

ZULLEN WE ER SAMEN IETS MOOIS VAN MAKEN?

1. Welke techniek?

Heb je keuze gemaakt voor een techniek? Twijfel je nog over de techniek - zet in je bericht waartussen je twijfelt.

2. Is er al pigment aanwezig?

Heb je al ooit bij een andere salon permanente make-up laten zetten en is dit vervaagd? - Vermeld dit dan in je bericht dan bellen wij terug of bel ons even.

3. Boek een behandeling

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in