wallen onder de ogen

Help! Hoe kom ik van mijn wallen af?

huidprobleem

wallen onder de ogen

Wallen zijn vochtophopingen die zich vormen onder de ogen. Ze worden gekenmerkt door een gezwollen of opgeblazen uitstraling en kunnen het gebied eronder donkerder doen lijken. Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend cosmetisch probleem. Hoewel wallen onder de ogen meestal geen medisch probleem zijn, kunnen ze wel zorgen voor een vermoeide of ongezonde uitstraling. Er zijn verschillende manieren om wallen onder de ogen te verminderen.

Het ontstaan van wallen

Wallen onder de ogen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals genetica, veroudering, slaapgebrek, vochtophoping, allergieën, hormonale veranderingen, roken en alcoholconsumptie.

 

Een van de belangrijkste oorzaken van wallen onder de ogen is vochtophoping, ook wel oedeem genoemd. Dit kan het gevolg zijn van een verstoorde vochthuishouding in het lichaam, zoals bij het vasthouden van vocht door het eten van zout voedsel, of door het drinken van alcohol. Een andere oorzaak van vochtophoping is slechte bloedcirculatie, wat kan leiden tot zwelling van de bloedvaten onder de ogen.

  • Veroudering is ook een belangrijke factor bij het ontstaan van wallen onder de ogen. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en kan het dunne weefsel onder de ogen zich gaan verzakken, waardoor er wallen ontstaan.
  • Slaapgebrek is een andere veelvoorkomende oorzaak van wallen onder de ogen. Als we niet genoeg slaap krijgen, kunnen de bloedvaten onder de ogen uitzetten, waardoor wallen ontstaan. Bovendien kan slaapgebrek leiden tot een bleke huid, wat wallen meer opvallend kan maken.
  • Allergieën kunnen ook leiden tot wallen onder de ogen. Bij allergieën kan er vochtophoping optreden in het weefsel onder de ogen als reactie op de allergische reactie.
  • Hormonale veranderingen, zoals bij menstruatie of zwangerschap, kunnen ook leiden tot vochtophoping en wallen onder de ogen.
  • Roken en overmatige alcoholconsumptie kunnen de bloedvaten onder de ogen beschadigen en de huid rond de ogen uitdrogen, waardoor wallen meer opvallen.

Het verminderen van wallen onder de ogen hangt af van de oorzaak van de zwelling. Dit kan bijvoorbeeld door het aanpassen van de levensstijl, het gebruik van oogcrèmes, het toepassen van koude compressen, het verminderen van zout in de voeding, en door een juist behandelplan.

wallen behandelen

Huidanalyse

Een goed behandeladvies begint met een goede huidanalyse. Hoe meer inzicht we krijgen over de conditie van jouw huid, des te beter wij kunnen beoordelen welk persoonlijk behandelplan en welke producten voor jouw huid geschikt zijn. Omdat veel huidaandoeningen beginnen...

Global eyecon

De Global Eyecon Anti-Aging is dé behandeling voor donkere kringen onder de ogen, wallen, fijne lijntjes en overhangende oogleden. De huid rondom de ogen is erg dun waardoor het afvoeren van afvalstoffen complexer is. Daarom heeft de huid rondom je ogen een...

Microneedling

Microneedling combineert natuurlijke huidverbetering met het inbrengen van zeer sterk geconcentreerde werkstoffen. Het is een behandeling, welke met de m.pen van Mesoestetic wordt uitgevoerd, die veelal wordt gebruikt om de huid te verbeteren en verjongen...

Thuisproducten

Mesoestetic heeft producten ontwikkeld op medisch-esthetisch niveau. Het is eén van de meest toonaangevende cosmetische merken op het gebied van huidverzorging en verbetering en biedt aantoonbaar effectieve resultaten...

gratis huidanalyse ?

Bij afname van minimaal 3 Mesoestetic thuisproducten of bij afname van minimaal één huidverbeterende behandeling is onze Meitu huidanalyse gratis. Wil jij weten wat het beste is voor jou huid en wat jouw huid nu écht nodig heeft?  Wij geven jou advies op maat!

thuisverzorging wallen

BRIGHTENING EYE CONTOUR

Crème voor de oogcontour met verhelderende en anti-oxidante werking. Het vermindert wallen en tekenen van vermoeidheid.

FIRMING EYE CONTOUR​

Crème voor de oogcontour met een verstevigend effect. Deze creme heeft een ooglid liftende- en revitaliserende werking.

Anti-wrinkle eye contour

Crème voor de oogcontour met preventieve en corrigerende werking op wallen, kringen, rimpels en expressielijntjes.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in