Het najaar: de tijd voor huidverbetering!

Het wordt vroeger donker, de zon maakt plaats voor regen, en je huid kan wel een oppepper gebruiken.
Kortom, het najaar is de tijd van het jaar om je huid eens onder handen te nemen. Lees hier meer over en bepaal welke najaarsbehandeling voor jou geschikt is! De drie populairste behandelingen in het najaar zijn microneedling, peeling en cosmelan depigmentatie. Maar waarom is de herfst hier nou het perfecte seizoen voor?

Minder Zonlicht: Tijdens de herfst is de zon minder intens, wat betekent dat je minder blootstelling aan UV-stralen hebt. Dit is belangrijk omdat je huid na deze behandelingen gevoeliger is voor zonneschade. Minder zonlicht betekent minder risico op schade en een beter genezingsproces.
Klaar voor Vernieuwing: Na de zomer kan je huid beschadigd zijn door de zon en andere elementen. Deze behandelingen helpen je om deze schade te herstellen en je huid voor te bereiden op het koude, droge winterseizoen.
Minder Zweten: Je zult minder zweten in de herfst, wat betekent dat je huid minder gevoelig is voor irritatie na een van deze behandelingen.


MICRONEEDLING M.PEN MESOESTETIC

Microneedling combineert natuurlijke huidverbetering met het inbrengen van zeer sterk geconcentreerde werkstoffen(Mesoestetic c.prof en x.prof solutions). Het is een behandeling, welke met de m.pen van Mesoestetic wordt uitgevoerd, die veelal wordt gebruikt om de huid te verbeteren en verjongen. Bij deze behandeling worden zeer fijne, van chirurgisch metaal vervaardigde, naaldjes gebruikt om de huid te perforeren. Op deze manier kunnen de werkstoffen dieper in de huid gepenetreerd worden. Dit proces stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid strakker, steviger en gezonder wordt.

Het doel van microneedling is om de huid te verbeteren en verjongen door middel van de productie van collageen en elastine en door de stimulatie van de bloedcirculatie. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de stimulatie van bloedcirculatie kan de huid meer zuurstof en voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren. Dit leidt tot een gezondere, stralende en jeugdig ogende huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt en er rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Door microneedling te gebruiken, wordt de natuurlijke productie van collageen gestimuleerd, wat leidt tot:
– Het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels
– Het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid
– Het verminderen van verslapping van de huid
– Het verminderen van de zichtbaarheid van littekens
– Het verminderen van donkere vlekken en hyperpigmentatie
– Het verbeteren van de algehele huidtextuur

Een ander opvallend kenmerk van de Mpen-behandeling is het gebruik van speciale serums die tijdens de procedure worden aangebracht. Deze serums bevatten actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en retinol, die diep in de huid kunnen doordringen dankzij de microkanalen die door de Mpen zijn gecreëerd. Dit verhoogt de effectiviteit van de behandeling en zorgt voor een nog stralendere huid. De behandeling kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van ieder persoon, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor veelvoorkomende huidproblemen.


MESOPEEL MESOESTETIC

Een Mesopeel, ook wel bekend als de peeling van Mesoestetic, is een medische peelingbehandeling die gericht is op het verbeteren van de huidconditie door het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van huidvernieuwing. Dit is wat een Mesopeel kan doen voor de huid:

Exfoliatie: Een Mesopeel gebruikt chemische stoffen, zoals zuren, om de bovenste laag van de huid voorzichtig te exfoliëren. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de huidtextuur gladder wordt.
Stimulatie van Huidvernieuwing: De peeling bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit helpt bij het vervagen van onvolkomenheden zoals fijne lijntjes, rimpels, littekens en pigmentvlekken.
Vermindering van Hyperpigmentatie: Mesopeels kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma. De zuren in de peeling kunnen de melanineproductie reguleren, waardoor de huid egaler wordt.
Verbetering van de Huidskleur en Teint: De behandeling kan de algehele huidskleur en teint verbeteren door het verminderen van roodheid en ongelijkmatige verkleuring.
Verfijning van Poriën: Mesopeels kunnen helpen bij het verkleinen van vergrote poriën, wat resulteert in een gladdere huid.
Acnebehandeling: Ze kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van acne en acne littekens door de huid te exfoliëren en ontstekingen te verminderen.
Strakkere Huid: Door de stimulatie van collageen- en elastineproductie kan een Mesopeel helpen bij het verstevigen van de huid, wat leidt tot een jeugdiger uiterlijk.
Verhoogde Productopname: Na een Mesopeel kan de huid beter huidverzorgingsproducten opnemen, waardoor de effectiviteit van de producten wordt verbeterd.
Diverse Formules: Mesoestetic biedt verschillende Mesopeel-formules, elk ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken en geschikt voor verschillende huidtypen.
Aanpassing aan de Huidconditie: De diepte en intensiteit van de peeling kunnen worden aangepast aan de individuele huidconditie en de gewenste resultaten. Dit maakt Mesopeels geschikt voor zowel milde als ernstigere huidproblemen.


COSMELAN DEPIGMENTATIE MESOESTETIC

Cosmelan is een behandeltraject van 6 maanden die helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidtextuur. Het is een professionele huidbehandeling die wordt gebruikt om hyperpigmentatie te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Het is ontwikkeld door Mesoestetic, een toonaangevend bedrijf op het gebied van huidverzorging en professionele cosmetica.

De behandeling is gebaseerd op een combinatie van chemische peelings en een masker dat de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor hyperpigmentatie, remt. Het masker bevat onder andere azelaïnezuur, kojiczuur en arbutine, ingrediënten die de melanineproductie remmen en de huid oplichten. Cosmelan is geschikt voor mensen met alle huidtypes en huidskleuren. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten hyperpigmentatie te behandelen, zoals melasma, ouderdomsvlekken, post-inflammatoire hyperpigmentatie en zonnevlekken.
De behandeling begint met het aanbrengen van een chemische peeling om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit bereidt de huid voor op het Cosmelan-masker. Het masker wordt vervolgens aangebracht en moet gedurende enkele uren op de huid blijven zitten, afhankelijk van de ernst van de hyperpigmentatie. Na het verwijderen van het masker wordt er een crème aangebracht die de huid kalmeert en hydrateert.

Een van de voordelen van Cosmelan is dat het een snelle en effectieve behandeling is voor hyperpigmentatie. Het kan in slechts één sessie opvallende resultaten opleveren en de huid er stralender en egaler laten uitzien. Er zijn echter ook enkele nadelen aan Cosmelan. Het kan een ongemakkelijk gevoel veroorzaken tijdens de behandeling en enkele dagen daarna. Ook kan de huid na de behandeling rood en gezwollen zijn, en kan er schilfering en peeling optreden.
Het is belangrijk om te onthouden dat het resultaat van Cosmelan niet permanent is en dat het onderhoud vereist. Na de behandeling moet je een zonnebrandcrème met een hoge SPF dragen om verdere schade aan de huid te voorkomen. Ook wordt er een thuisverzorgingsplan aanbevolen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Picture of usianl

usianl

Laat een opmerking achter

Over Usia

Leuk dat je een kijkje neemt op onze blog! Hier delen wij informatie over onze behandelingen en alles wat daarbij komt. In de toekomst zullen we onze opleidingen in beeld gaan brengen en tussendoor interessante items posten over make-up en uiterlijke verzorging. 

Veel leer- en leesplezier!

Recente berichten

Volg ons

Schrijf je in om op de hoogte te blijven

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in