SEMI PERMANENTE MAKE-UP EYELINERS

GEEF JEZELF MOOIE, SPREKENDE OGEN!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

USIA SALON

SCHOONHEID MET EXPERTISE

Bij Usia houden we van natuurlijke permanente make-up (PMU). Onze mening is dat PMU ondersteunend is en dat het geen avond make-up moet zijn. PMU is niet zomaar een behandeling: het kan er ‘s avonds niet meer af. Een gesprek voorafgaand van een behandeling is essentieel om te kijken naar de mimiek en de vorm van het gezicht, maar ook om kennis te maken met jou als persoon. Met onze kennis en jouw persoonlijkheid kunnen we samen de juiste keuze kunnen maken voor een behandeling die bij jou past.

VOORDELEN VAN SEMI PERMANENTE MAKE-UP EYELINERS

NATUURLIJKE, VOLLE OOGOPSLAG

Voor een natuurlijke, volle expressieve oogopslag worden eyeliners tussen de wimperhaartjes en op de wimperrand gepigmenteerd. Een goed geplaatste eyeliner zit altijd tegen de wimperrand.

PIJNLOZE, VEILIG BEHANDELING

Bij de behandeling van de eyeliners wordt een steriele naaldmodule gebruikt. De behandeling wordt als pijnloos beschouwd.

VORM MOGELIJKHEDEN

De vorm van de ogen kan optisch worden aangepast om deze beter in verhouding te brengen. Een boven-eyeliner maakt het oog open en groter. Een onder eyeliner maakt het oog gesloten en kleiner, om deze rede is een onder-eyeliner esthetisch niet aan te raden.

NOOIT MEER
UITGELOPEN MAKE-UP

Een van de grootste voordelen van semi permanente make-up is dat de basis make-up altijd aanwezig is, je heb dus geen blote billen gezicht meer. Voortaan kan je met een gerust gevoel gaan zwemmen, naar de sauna en gaan sporten zonder dat je make-up uitloopt. Ook heb je nooit meer zwarte restjes in de ooghoeken.

NOOIT MEER
TEKENEN

De ochtenden worden rustiger omdat de eyeliners niet meer getekend hoeven te worden. Ook is het prettig als je ouder wordt en het niet meer zo goed ziet of geen vaste hand meer hebt, nooit meer een bibberlijntje of het er weer af halen omdat de ene dikker is dan de andere.

GOEDGEKEURDE PIGMENTEN

De pigmenten waarmee Usia werkt zijn goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hierdoor weet je zeker dat al onze pigmenten voldoen aan de veiligheidseisen. 

WELKE TECHNIEK PAST BIJ JOU?

IMG_3690

LASHLINE

Een lashline is een ultra dunne eyeliner, welke zich tussen de wimpers op de wimperrand bevindt. Een lashline wordt ook weleens infralash of deepliner genoemd. Het is dus een subtiel lijntje en is minder aanwezig dan de normale eyeliner. Deze eyeliner is boven de wimpers bijna niet te zien wanneer de ogen geopend zijn. Het maakt de oogopslag wel wat donkerder, waardoor je wimpers voller lijken. De lashline kan zowel boven als onder het oog gezet worden. Het geeft de ogen net wat meer expressie en een vollere oogopslag.

IMG_2444

EYELINER

De standaard eyeliner komt net boven de wimperrand uit, waardoor je de eyeliner met geopende ogen ziet zitten. Dit is het meest gekozen eyelinertype en kan zowel boven als onder gezet worden.

IMG_5436

ADVANCED EYELINER

De advanced eyeliner is - tegenstelling tot de lashline - een bredere versie van de normale eyeliner. Het is mogelijk om aan deze eyeliner een wing te maken, waarvan de grote bespreekbaar is. Deze eyeliner zorgt voor een meer expressieve blik en kan zowel boven als onder gezet worden

IMG_5820

UITGESCHADUWDE EYELINER

Een zacht uitgeschaduwde eyeliner is een eyeliner zonder een strakke lijn. De rand van de eyeliner is uitgeschaduwd, waardoor er een zachtere uitdrukking ontstaat. Ideaal wanneer je geen harde eyeliner in het gezicht wenst.

IMG_4070

SMOKEY-EYES EYELINER

De smokey-eyes eyeliner wordt ook weleens Butterfly Eyeliner genoemd. Deze eyeliner heeft een zwarte basis. Met dezelfde of een andere kleur (bijvoorbeeld bruin of paars) wordt er een schaduw geplaatst tegen de zwarte eyeliner. Deze schaduw is aan de buitenkant donker en is verder naar binnen steeds zachter en lichter van kleur. De mogelijkheden qua kleur en schaduwdikte zijn hierbij vrijwel eindeloos.

usia-permanentemakeup-eyeliner2

DUO-TONE EYELINER

De duo kleur/tone eyeliner is opgebouwd uit twee kleuren. De basis is meestal een zwarte eyeliner. Daarna wordt er direct boven het zwarte pigment een tweede eyeliner geplaatst in een gewenste kleur. Vaak wordt dit gedaan in de kleur van de iris, maar er zijn veel kleuren mogelijk zoals bruin, groen, blauw of paars.

DE BEHANDELING

De voorzorg dient voor de behandeling doorgelezen te worden. De voorzorg is hier te lezen.

De eerste behandeling duurt 1 – 2 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 uur. De duur hangt in alle gevallen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe je huid is.

Usia is GGD gecerticeerd waardoor u verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.

  • Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
  • De pigmenten die wij tijdens de behandeling gebruiken zijn van het merk LI, Ecuri, Academi en Labina. Dit zijn veilige professionele pigmenten die REACH goedgekeurd zijn. Ze hebben dus geen medische gevolgen.

De behandeling zal vrijwel gevoelloos verlopen door zowel verdoving als de expertise van onze specialisten.

De nazorg ook goed doorgelezen te worden. De nazorg voor eyeliners is hier te lezen.

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon afhankelijk, bij de ene persoon pakt beter pigment dan de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Sommige cliënten komen ieder half jaar en anderen eens in de twee of zelfs drie jaar. Wij stellen dat je uit kan gaan van een effect van 9 – 14 maanden. De meeste komen eens per jaar terug om bestaande permanente make-up op te laten frissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat doorgaans uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

ONZE NATUURLIJK OGENDE RESULTATEN

4.9/5

Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

VEELGESTELDE VRAGEN

Nee, permanente make-up wordt over het algemeen zo goed als gevoelloos ervaren. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.
De duur van een behandeling is per behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt echter altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling omdat het intakegesprek plaatsvindt en de vorm getekend moet worden. Voor een eerste behandeling wordt er gemiddeld 1 à 2 uur gerekend, voor een tweede behandeling en een touch-up behandeling gemiddeld 1 uur.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.  

Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met jou en eventueel de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet mogelijk, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de wensen. Voor de eyeliner wordt de kleur zwart het meest gekozen. Er zijn ook andere kleuren mogelijk zoals bruin, grijs, blauw, groen en paars. In overleg bepalen we zo de juiste kleur die het beste bij je wensen past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is ook per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is 6 tot 8 weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl enkele anderen drie behandelingen nodig hebben.

Dat klopt, helaas staat er voor de meeste mensen niet elke ochtend een visagist klaar die voordat u in de spiegel kijkt, uw eyeliner strak heeft aangebracht. Helaas is deze visagist ook niet aanwezig tijdens het sporten, een saunabezoekje of tijdens de vakantie om je make-up bij te werken wanneer uw make-up is uitgelopen van de zee, het zwembad of na uw sportieve inspanning. Waarschijnlijk snap je het al, het gaat niet alleen over de perfecte permanente make-up, het gaat ook om het totale gemak dat je jarenlang zal ervaren, elke dag opnieuw.

ZULLEN WE ER SAMEN IETS MOOIS VAN MAKEN?

1. Welke techniek?

Heb je keuze gemaakt voor een techniek? Twijfel je nog over de techniek - zet in je bericht waartussen je twijfelt.

2. Is er al pigment aanwezig?

Heb je al ooit bij een andere salon permanente make-up laten zetten en is dit vervaagd? - Vermeld dit dan in je bericht dan bellen wij terug of bel ons even.

3. Boek een behandeling

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in