Microblading Basiscursus

Geef klanten strakke, volle en natuurlijke wenkbrauwen.

Microblading Cursus

De microblading cursus is geschikt voor zowel beginners als voor professionals, er is geen specifieke vooropleiding nodig. Voor de professionals is het een mooie aanvulling op de salon. Voor deelname aan deze opleiding geldt een minimale leeftijd voor de modellen en cursisten van 18 jaar en ouder. Omdat Usia zich voor de volle 100% inzet verwachten zij ook een aantal dingen van de cursisten: Graag hebben zij dat de aanvangs- en einduren van de opleiding worden gerespecteerd. Naast de volledige inzet vindt Usia het belangrijk dat de cursist door het volgen van de training wil doorgroeien tot een echte “specialist” op dit vakgebied.

De microblading cursus bij Usia Academy

Bij de microblading cursus van Usia wordt iedere cursist opgeleid zodat zij direct na het behalen het het certificaat met een goed gevoel en zelfvertrouwen kunnen starten. Door het lesboek kunnen de cursisten thuis op eigen tempo alles nog eens goed doornemen.

De cursus betreft twee losse dagen. Usia start met een dag theorie en het oefenen op latex. De cursisten krijgen alle handvatten om stap voor stap een perfect resultaat te creëren. De tweede dag kan geheel naar eigen tempo worden ingedeeld. Tussentijds gaan de cursisten naar huis om te oefenen op latex tot alle levels doorlopen zijn en zij perfecte wenkbrauwen kunnen maken. Wanneer zij dus geslaagd zijn voor alle huiswerkopdrachten op latex is het tijd om terug te komen met een model die onder begeleiding van een professional behandeld wordt. Hierdoor kunnen zij de modellen in eigen praktijk na-behandelen.

Vanaf de start van de cursus hebben de cursisten drie maanden online ondersteuning, wanneer zij ergens niet uitkomen kunnen zij gebruik maken van deze ondersteuning. Mocht dit niet voldoende zijn, bijvoorbeeld omdat de cursist nog niet zeker genoeg is, dan is de online ondersteuning maandelijks te verlengen. Usia vindt het dus belangrijk dat iedere cursist de perfecte wenkbrauw kan maken op latex voordat er op modellen gewerkt gaat worden.

 

Wat je krijgt

Tijdens de microblading opleiding leer je alle facetten van het pigmenteren van de wenkbrauwen door middel van de handmatige techniek. Microblading is tegenwoordig een van de belangrijkste technieken als het gaat om permanente make-up op de wenkbrauwen. Door middel van een handmatige pen die flinterdunne naaldjes bevat leer je wenkbrauwhaartjes (hairstrokes) tekenen. Deze haartjes zijn bijna niet te onderscheiden van de eigen “natuurlijke” wenkbrauwhaartjes. De hairstrokes worden tussen de bestaande haartjes getekend, mits diegene natuurlijk haargroei heeft. Het pigment wordt aangebracht in de bovenste huidlaag zodat de wenkbrauwen een strakker, voller en natuurlijk resultaat krijgen. Tijdens de cursus wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de techniek, pigment en kleurenleer, wenkbrauwstyling, voor- en nazorg, informed consent, contra-indicaties, GGD-keuring en verzekering.

Na het volgen van de microblading training zijn alle cursisten verzekerd dat zij goede kwalitatief hoogstaande permanente make-up kunnen zetten door middel van de microblading techniek. Daarnaast weten zij precies hoe zij goede professionele en hygiënische behandelingen kunnen uitvoeren.

Wat anderen van de cursus vinden

De specialisten van Usia zijn ervaren in [op behandeling]. Wij vinden het belangrijk dat het resultaat van [de behandeling] natuurlijk oogt. [Het product] moet [noem wat mensen willen: volheid en evenwicht in het gezicht brengen]. Je blijft jezelf, alleen wordt een mooiere versie.
Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

Onze pakketten

De Usia Hyaluronzuurfilling Cursus heeft twee soorten pakketten. Bij beide pakketten zit natuurlijk de cursus. 

Basis

995
Excl. btw
 • Hyaluronzuurfilling cursus
 • 1 Hyaluron pen
 • 1 1ml e.p.t.q. S100 filler
 • 5 3ml BCN Hyaluronic Acid 2%
 • 1 40ml Mesovita nazorgcrème
 • 10 Ampullen
 • 10 Optreknaalden
 • 10 Steriele spuiten
 • 10 Alcoholdoekjes

Luxe

1595
Excl. btw
 • Hyaluronzuurfilling cursus
 • 1 Hyaluron pen
 • 3 1ml e.p.t.q. S100 fillers
 • 4 1ml e.p.t.q. S300 fillers
 • 3 1ml e.p.t.q. S500 fillers
 • 5 3ml BCN Hyaluronic Acid 2%
 • 1 40ml Mesovita nazorgcrème
 • 10 Ampullen
 • 10 Optreknaalden
 • 10 Steriele spuiten
 • 10 Alcoholdoekjes
 • 10 Grote gaascompressen
 • 10 Kleine gaascompressen
 • 1 Wattenrollen
Populair

Usia Academy biedt altijd up-to-date kennis

Bij Usia gebruiken we alleen hyaluronzuur waarvan is bewezen dat het geen schadelijke stoffen bevat en waarvan de veiligheid op lange termijn is bewezen. Hyaluronzuur is de enige filler die actief kan worden opgelost voor extra veiligheid.

Veelgestelde vragen over de microblading cursus

De duur om het certificaat te behalen is per cursist verschillend, vaak is het afhankelijk van de hoeveelheid tijd die er in het oefenen wordt gestoken. Voor degene die gemiddeld iedere dag een uurtje oefent op latex behaald het certificaat in ongeveer 2 maanden.

Iedere cursist krijgt 3 maanden de tijd, dit is voldoende voor het behalen van het certificaat, over het algemeen halen studenten dit in 2 maanden. Wanneer 3 maanden niet voldoende zijn kan er extra tijd aangevraagd worden.

Om tevreden te zijn en te blijven met de opleiding is het belangrijk dat er realistische verwachtingen worden gemaakt. Het succes van de opleiding hangt compleet af van het harde werk van de cursist en de benodigde tijd om te oefenen met de microblading techniek. De volledige toewijding van de cursist tot microblading zal de gewenste resultaten opleveren en daarbij gaat het behalen van het certificaat gepaard.

Cursisten kunnen zich registreren door zich via de website aan te melden of een mail te sturen naar info@usia.nl. Na ontvangst van alle benodigde informatie stuurt Usia een factuur voor de aanbetaling van de training, zodra deze is betaald ontvangt de cursist een bevestigingsmail samen met het verdere stappenplan voor de trainingsdagen.

Alle producten zijn te koop in de webshop, hier kunnen tevens ook andere producten voor in de salon gekocht worden.

De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van de locatie waar de salon is gevestigd. Iedere cursist zal een marktonderzoek moeten doen in de eigen omgeving om de prijzen te kunnen bepalen. Het advies is niet onder de 250 euro inclusief nabehandeling te vragen.

Dit is afhankelijk van de eigen zekerheid van iedere cursist. Veelal worden de eerste paar behandelingen gratis gedaan om de zekerheid een boost te kunnen geven. Sommige cursisten zijn binnen 1 tot 3 maanden klaar om een betaling te ontvangen voor de behandelingen. Andere cursisten vragen bij de eerste behandeling al een vergoeding. Wanneer de cursist al een ervaren specialist is dan wordt er vaak een tijdelijke korting gegeven om de aangeleerde techniek onder de knie te krijgen.

Gratis intakegesprek

Wij vinden het van het grootste belang dat u goed geïnformeerd bent voordat u een keuze maakt voor een cursus. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijken we samen naar bepaalde aspecten van de cursus, zoals de resultaten, duur en kosten. U krijgt aan het einde van dit gesprek een eerlijk en persoonlijk advies dat bij u past.

Maak een afspraak

Voor een cursus of gratis advies kunt u rechtstreeks bellen met het nummer of het contactformulier invullen.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in