Nazorg pigmentverwijdering

Dit artikel betreft de pigmentverwijdering/remover behandeling van Usia.

De nazorg van bij pigmentverwijdering is erg belangrijk. Een goede genezing is van groot belang voor een goed resultaat. Wanneer de nazorg niet correct opgevolgd wordt zal het resultaat niet 100% zijn. Wij doen ons uiterste best om het pigment te verwijderen en hebben jullie daarvoor nodig om het optimale resultaat te krijgen.

Nazorg pigment removal

50% van het behandelsucces is afhankelijk van de volgende nazorginstructies. Uw medewerking is niet alleen wenselijk, maar absoluut noodzakelijk! Doet u dat niet, dan kan dit ontstekingen en littekens veroorzaken, evenals een langzame genezing. De volgende punten moeten nageleefd worden:

 • Géén contact met water de eerste 3-4 dagen.
 • Tot 2 weken na de behandeling is maximaal 1-2 minuten contact met water toegestaan, gebruik een schone tissue om het behandelde gebied droog te deppen.
 • Dek de behandelde huid nooit af met pleisters, gaasjes of folie.
 • De behandelde huid beschermen tegen stof en vuil, contact met kleding vermijden.
 • Gebruik geen Ibuprofen, alcohol en/of drugs de eerste week na de behandeling.
 • Bij verhoogde uitstoot van lymfevocht, de behandelde huid regelmatig met een schone en droge tissue zacht deppen, niet wrijven!
 • Na de behandeling is de huid roder dan normaal, dit is normaal en geen reden voor bezorgdheid.
 • Na een verwijderingsbehandeling bij de lippen, bestaat er kans op een herpes uitbraak. Als u eerder een koortsblaar heeft gehad, raden wij aan om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Skin Repair Gel

Skin Repair Gel is een speciale gel voor de beschadigde huid. De gel is ontwikkeld voor de stimulatie en ondersteuning van de genezingsprocessen na verwijdering van permanente make-up en tatoeages.

De gel heeft antiseptische en antibacteriële eigenschappen, helpt de huid om de beschadigde beschermende laag zo snel mogelijk te herstellen en heeft de mogelijkheid om vocht vast te houden zonder het oppervlak van de huid te sluiten. De huid kan dus “ademen” zonder de micro-organismen een kans te geven zich te vermenigvuldigen en een ontsteking te veroorzaken.

Skin Repair Gel is geschikt voor thuisgebruik na huidirriterende cosmetische behandelingen zoals verwijdering van permanente make-up en tatoeages, permanente make-up en microblading, evenals na andere mechanische beschadiging van het huidoppervlak.

Alle ingrediënten zijn afkomstig van gecontroleerde Europese productie en voldoen aan de hoogste eisen van de EU- markt. De gel wordt vervaardigd en gebotteld in Duitsland. De hoogwaardige verpakking is vervaardigd volgens de Europese Farmacologie in Duitsland.

Hoe te gebruiken: De Skin Repair Gel moet 2x per dag gedurende de eerste dagen na de behandeling heel dun op het behandelde deel van de huid worden aangebracht. Licht branden bij het aanbrengen op de behandelde huid is normaal en verdwijnt na een paar seconden. Na 4 (PMU) of 6 (tatoeages) dagen kan de zorg worden vervangen door Skin Saver Cream.

Skin Saver Cream

Skin Saver Cream is een speciale wondhelingscrème voor thuiszorg na cosmetische ingrepen met huidbeschadiging, zoals permanente make-up, microblading en tatoeageverwijdering, exfoliërende peelings, mesotherapie, en andere behandelingen die de beschermende laag van de huid aantasten.

Skin Saver Cream:

 • Ondersteunt de genezing en regeneratie van de huid.
 • Vermindert jeuk, roodheid en droge huid.
 • Beschermt de broze, gebarsten huid.
 • Verbetert de waterhuishouding van de huid.
 • Bevat ceramiden van hoge kwaliteit voor een perfecte bescherming van de huid.
 • Versnelt de stofwisseling in de huid; – voorkomt de vorming van littekens.
 • Perfect voor lipverzorging.

Skin Saver Cream bestaat uit hoogwaardige, perfect geselecteerde en gebalanceerde componenten. Het is ontwikkeld door professionele dermatologen samen met ervaren permanente make-up masters, om de speciale vereisten van deze branche te volgen.

 • De crème bevat hoogwaardige ceramiden voor een perfecte bescherming van de huid. Deze versterken de huidbarrière en binden vocht; ze zijn een essentieel onderdeel van de epidermis.
 • Bessenwas en kokosolie binden water en herstructureren de bovenste lagen van de huid.
 • Panthenol bevordert de celvorming van het epitheel, verbetert de barrièrefunctie van de huid, heeft ontstekingsremmende en regenererende effecten en vermindert de bloedcirculatie en dus ook jeuk en roodheid.
 • Vitamine E stimuleert de vernieuwing van huidcellen en heeft een ontstekingsremmend effect, wat een gunstige invloed heeft op het genezingsproces. Het vermindert ook huidschade veroorzaakt door ultraviolette straling; verzacht de ruwe huid en beschermt deze tegen vrije radicalen.
 • Vitamine C heeft een regenererend, antioxidant en genezend effect, stimuleert de synthese van cermamide en stabiliseert de barrièrebescherming van de huid.
 • De crème bevat geen vaseline en minerale oliën.

Alle Skin Saver crème ingrediënten worden in Europa geproduceerd en voldoen aan de hoogste eisen van de EU- markt. De zalf wordt vervaardigd en verpakt in Duitsland. Verpakking van hoge kwaliteit wordt gemaakt in overeenstemming met de vereisten van de Europese Farmacologie in Duitsland.

Hoe te gebruiken: Vanaf de 4e (PMU) en 6e (tatoeage) dag na de behandeling. Breng een paar keer per dag een flinterdunne laag crème op het aangedane deel van de huid aan met schone handen.

Picture of Annick Desmit

Annick Desmit

Laat een opmerking achter

Over Usia

Leuk dat je een kijkje neemt op onze blog! Hier delen wij informatie over onze behandelingen en alles wat daarbij komt. In de toekomst zullen we onze opleidingen in beeld gaan brengen en tussendoor interessante items posten over make-up en uiterlijke verzorging. 

Veel leer- en leesplezier!

Recente berichten

Volg ons

Schrijf je in om op de hoogte te blijven

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in