Nazorg permanente make-up microblading, zacht geschaduwde (Ombrebrows) en vol geschaduwde (Powderbrows) wenkbrauwen

Dit artikel betreft de microblading (handmatig), ombrebrows (zacht geschaduwde) en powderbrows (vol geschaduwde) wenkbrauw behandelingen van Usia.

De nazorg van permanente make-up is erg belangrijk. Een goede genezing is van groot belang voor een goed resultaat. Wanneer de nazorg niet correct opgevolgd wordt zal het resultaat niet 100% zijn. Wij doen ons uiterste best om de perfecte wenkbrauw te zetten en hebben jullie daarvoor nodig om het optimale resultaat te krijgen.

Nazorg microblading, ombrebrows en powderbrows wenkbrauwen

De kleur van de strokes is in de eerste 7 dagen vaak donkerder dan de eigen haartjes. De strokes worden lichter na verloop van tijd. Ga NIET zelfstandig proberen het pigment uit de strokes te verwijderen om het lichter te maken, dit zal invloed hebben op het helingsproces en het eindresultaat.

Krab eventuele korstjes er nooit af!

Doet u dit wel dan werkt dit nadelig voor het genezingsproces. U trekt hiermee het pigment uit de huid en maakt het wondje weer open waardoor er minder pigment in de huid blijft zitten en er langer kans op infecties zal blijven bestaan.

Voor een optimaal genezingsproces, dienen onderstaande instructies nauw te worden opgevolgd. Indien u vragen heeft over de nabehandeling, twijfel niet om contact op te nemen met ons.

Nazorg voor dag 1

Gebruik 30 minuten na de behandeling, een watje met lauw water (goed uitgeknepen) om de wenkbrauwen schoon te maken. Strek de huid niet tijdens het schoonmaken (deppen of zachtjes wrijven). De huid is voldoende schoon zodra u geen pigment meer ziet op het doekje. Wacht ongeveer 1 minuut na het schoonmaken tot dat uw huid droog is en breng daarna een dun laagje van de Skin Candy Crème (die u heeft meegekregen van ons) aan op uw wenkbrauwen, behalve bij een vette huid (schoonmaken is dan voldoende). U mag de Skin Candy ook niet gebruiken als u een allergie heeft voor honingextract of last heeft van extreme hooikoorts.

Herhaal de bovenstaande handeling 3 tot 5 keer op de eerste dag.

Nazorg voor dag 2 tot en met dag 7

In de navolgende 6 dagen, dient u elke dag 3 keer de verzorgende crème dun aan te brengen (Skin Candy), behalve bij een vette huid. Gebruik van vochtige watjes is in deze periode is niet noodzakelijk.

Te vermijden na microblading, ombrebrows en powderbrows wenkbrauw behandelingen

Dag 1 tot en met dag 7
 • Geen crème (dag/nachtcrème) op de wenkbrauwen aanbrengen behalve de Skin Candy die u heeft meegekregen.
 • Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen.
 • Vermijd sport waar bij u veel zweet.
 • Ga niet naar de sauna, het zwembad of een zonnebankstudio – Geen stoom of massages nabij het gezicht.
 • Geen zonnebrandcrème op de wenkbrauwen smeren.
De eerste 30 dagen
 • Een bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna wordt in deze periode afgeraden.
 • Geen gezichtsbehandelingen, geen (fruitzuur)peelings, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren.
 • Geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/verbranding op kan treden).
 • Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen).
 • Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de wenkbrauwen pas na de 7e dag.

Na volledige genezing van de wenkbrauwen

 • Maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een Sun block (factor 30 of hoger) t.p.v. de wenkbrauwen om de kleur beter en langer te behouden.
 • Om uw permanente make-up mooi te houden van kleur adviseren wij u elke 9 tot 14 maanden terug te komen voor een touch up behandeling.
 • Tweede behandeling dient plaatst te vinden tussen de 6 en 8 weken na de eerste maar maximaal na 3 maanden.

Én vergeet nooit: raadpleeg bij ontsteking of extreme zwelling altijd een arts

Picture of Annick Desmit

Annick Desmit

Laat een opmerking achter

Over Usia

Leuk dat je een kijkje neemt op onze blog! Hier delen wij informatie over onze behandelingen en alles wat daarbij komt. In de toekomst zullen we onze opleidingen in beeld gaan brengen en tussendoor interessante items posten over make-up en uiterlijke verzorging. 

Veel leer- en leesplezier!

Recente berichten

Volg ons

Schrijf je in om op de hoogte te blijven

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in