Massages

voor hoofd en lichaam!

Bekijk facebook of instagram voor meer foto’s.

USIA SALON

massages

Een massage is een techniek waarbij druk, wrijving en manipulatie van de spieren, weefsels en gewrichten van het lichaam worden toegepast. Het is een handeling die al eeuwenlang wordt gebruikt om ontspanning, verlichting van pijn, bevordering van het herstel en algemeen welzijn te bevorderen.

Tijdens een massage maakt de masseur gebruik van zijn of haar handen, vingers, duimen, ellebogen, knieën of speciale massagehulpmiddelen om verschillende technieken toe te passen op het lichaam. Deze technieken kunnen onder andere strijken, kneden, wrijven, drukken, kloppen, trillen, strekken en schudden omvatten, afhankelijk van het type massage en het gewenste effect.

DOEL VAN EEN MASSAGE

Het doel van een massage kan variëren en is afhankelijk van ieder persoon, de specifieke massagevorm en de gewenste uitkomst. Over het algemeen zijn de belangrijkste doelen van massage:

 1. Ontspanning: Een van de belangrijkste doelen van massage is het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress. Massage kan helpen om spanning in de spieren los te laten, de hartslag en bloeddruk te verlagen en de productie van stresshormonen zoals cortisol te verminderen.

 2. Verlichting van pijn en spanning: Massage kan pijn en spanning in het lichaam verminderen. Door de spieren te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en pijnpunten te behandelen, kan massage verlichting bieden bij verschillende soorten pijn, zoals spierspanningshoofdpijn, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, en andere spier- en gewrichtsproblemen.

 3. Verbetering van de bloedcirculatie: Massage kan de bloedcirculatie verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding naar de spieren en weefsels te verhogen. Dit kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevorderen van de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, wat bijdraagt aan het herstel en de algehele gezondheid.

 4. Bevordering van het herstel na inspanning: Voor sporters en mensen die regelmatig lichamelijke activiteiten uitoefenen, kan massage bijdragen aan het sneller herstel na inspanning. Het helpt bij het verminderen van spierpijn, het bevorderen van de afvoer van melkzuur en het verminderen van ontstekingen in de spieren.

 5. Verbetering van het algemeen welzijn: Massage kan bijdragen aan het bevorderen van het algehele welzijn. Het kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het stimuleren van de productie van endorfines (natuurlijke pijnstillers en feel-good hormonen) en het bevorderen van een gevoel van balans en harmonie in het lichaam en de geest.

C

verschillende soorten massages

Cupping massage is een vorm van alternatieve therapie waarbij glazen of siliconen cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en het onderliggende weefsel omhoog in de cup, waardoor er een zuigend effect ontstaat. Cupping massage wordt al eeuwenlang toegepast in verschillende culturen, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt gebruikt om verschillende doelen te bereiken, zoals het bevorderen van de bloedcirculatie, het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn, het bevorderen van ontspanning, ontgifting en het verminderen van cellulite. 

 

Tijdens een cupping massage worden er cups op specifieke delen van het lichaam geplaatst, meestal op de rug, schouders of nek. Bij het verminderen van cellulite is het meest behandelde gebied de boven benen, de dijen, de billen en de heupen. De cups kunnen op hun plaats blijven staan of over de huid worden bewogen om een masserend effect te creëren. De cups kunnen enkele minuten op hun plaats blijven of in korte intervallen worden verplaatst. Na de behandeling kunnen er tijdelijke bijwerkingen optreden, zoals roodheid, blauwe plekken of een licht pijnlijk gevoel op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele dagen.

Een bamboemassage is een vorm van massage waarbij bamboestokken van verschillende lengtes en diameters worden gebruikt om het lichaam te masseren. Het is een techniek die elementen van zowel ontspanningsmassage als diepe weefselmassage combineert. Tijdens een bamboemassage worden de bamboestokken opgewarmd en gebruikt om verschillende massagebewegingen uit te voeren, zoals strijken, rollen, kneden en kloppen. De stokken kunnen zowel over grote spiergroepen als langs specifieke acupressuurpunten worden gebruikt. De druk en intensiteit wordt aangepast op basis van de behoeften en voorkeuren.

 

De bamboemassage heeft verschillende voordelen. Het kan helpen bij het ontspannen van de spieren, het verminderen van spanning en stress, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van een gevoel van algeheel welzijn. Daarnaast kan het de flexibiliteit verbeteren, de lymfedrainage stimuleren en het evenwicht in het lichaam herstellen. Bamboemassage kan per persoon worden aangepast aan behoeften en voorkeuren. Het kan zowel zacht en ontspannend als stevig en diep zijn, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de massage.

 

Het is belangrijk op te merken dat bamboemassage, net als andere vormen van massage, niet geschikt is voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedstollingsproblemen of recente operaties, moeten voorzichtig zijn of deze vorm van massage vermijden. 

Een hotstone massage is een massagevorm waarbij gladde, verwarmde stenen worden gebruikt om het lichaam te masseren. Meestal worden basaltstenen gebruikt vanwege hun vermogen om warmte vast te houden. Bij een hotstone massage worden de stenen eerst verwarmd tot een comfortabele temperatuur, meestal rond de 50 graden, en worden ze op strategische punten op het lichaam geplaatst, zoals langs de ruggengraat, op de buik, op de handpalmen of tussen de tenen. Daarna worden de stenen gebruikt om het lichaam te masseren met behulp van verschillende technieken.

 

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren, wat zorgt voor een diepe ontspanning en het losmaken van spanning. De combinatie van warmte en massage bevordert de bloedcirculatie, ontspant de spieren, vermindert stress en bevordert het algehele gevoel van welzijn. Het kan ook helpen bij het verlichten van spierspanning, het verminderen van pijn en het verbeteren van de energiebalans in het lichaam.

Een Indiase hoofdmassage, ook wel bekend als champissage, is een traditionele massagevorm die afkomstig is uit India. Zoals de naam al aangeeft, richt deze massage zich op het hoofd, de nek en de schouders. Tijdens een Indiase hoofdmassage wordt de ontvanger in een comfortabele zithouding geplaatst. De masseur gebruikt verschillende massagetechnieken, zoals zachte kneedbewegingen, wrijven, kloppen en drukken, om de spieren en de zachte weefsels van het hoofd, de nek en de schouders te stimuleren en te ontspannen.

 

De massage begint meestal bij de bovenrug en nek, waarbij de masseur geleidelijk naar het hoofd toe werkt. Het hoofd wordt grondig gemasseerd, inclusief de schedel, het voorhoofd, de slapen, de achterkant van de nek en de oren. Er wordt gebruikgemaakt van warme oliën om de massage soepeler te laten verlopen en extra ontspanning te bevorderen. Een Indiase hoofdmassage staat bekend om zijn ontspannende en stressverlichtende effecten. Het kan de bloedcirculatie verbeteren, hoofdpijn verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren, de haargroei bevorderen en een gevoel van welzijn en rust bevorderen.

Een lage rugpijn massage is een specifieke vorm van massage die gericht is op het verlichten van pijn en spanning in het lage ruggebied. Lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat veroorzaakt kan worden door verschillende factoren, zoals spierspanning, overbelasting, letsel of aandoeningen van de wervelkolom. Bij een lage rugpijn massage richten we op het losmaken en ontspannen van de spieren in het lage ruggebied. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende massagetechnieken, waaronder diepe strijkbewegingen, kneden, drukpuntmassage en stretching.

 

De massage kan ook gericht zijn op aangrenzende gebieden, zoals de billen, heupen en bovenbenen, omdat deze ook betrokken kunnen zijn bij lage rugpijn. Door de spieren los te maken en de doorbloeding te verbeteren, kan een lage rugpijn massage de pijn verminderen, de flexibiliteit vergroten en het algemene welzijn bevorderen. Bij een lage rugpijn massage is het belangrijk om de juiste technieken toepassen en rekening te houden met eventuele specifieke aandoeningen of gevoeligheden die aanwezig kunnen zijn.

Een massage bij spanningshoofdpijn of migraine kan een effectieve aanvullende behandeling zijn om verlichting te bieden en de symptomen te verminderen. Enkele massage technieken die vaak worden gebruikt zijn:

 • Hoofd-, nek- en schoudermassage: Deze massage richt zich op het ontspannen van de spieren in het hoofd, de nek en de schouders. Er worden verschillende technieken gebruikt zoals zachte kneedbewegingen, strijken en drukpuntmassage om de spanning te verminderen en de doorbloeding te bevorderen.
 • Acupressuur: Acupressuur is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en maakt gebruik van drukpunten op het lichaam. Door specifieke drukpunten op het hoofd, de nek en de schouders te stimuleren, kan acupressuur de pijn en spanning verminderen die gepaard gaan met spanningshoofdpijn of migraine.
 • Kalmerende massage: Een kalmerende massage richt zich op het creëren van een ontspannen en rustgevende ervaring. Zachte, langzame strijkbewegingen en lichte druk worden gebruikt om een gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine.

Het is belangrijk op te merken dat massages voor spanningshoofdpijn of migraine niet bij iedereen hetzelfde effect hebben. Sommige mensen ervaren verlichting en ontspanning door massage, terwijl anderen mogelijk geen verandering opmerken. 

Een ontspanningsmassage is een vorm van massage die gericht is op het bevorderen van ontspanning, het verminderen van stress en het creëren van een gevoel van welzijn. Het is een zachte, kalmerende en rustgevende massagevorm die bedoeld is om zowel het lichaam als de geest te ontspannen.

 

Bij een ontspanningsmassage worden verschillende massagetechnieken toegepast, waaronder lange, vloeiende strijkbewegingen, kneden, wrijven en zachte drukpuntmassage. De massage kan het hele lichaam bestrijken of zich concentreren op specifieke gebieden die extra spanning vasthouden, zoals de nek, schouders en rug.

 

Het doel van een ontspanningsmassage is om stress en spanning te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, spierspanning te verminderen, de flexibiliteit te bevorderen en een gevoel van algeheel welzijn te creëren. Het kan ook helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en de stemming te verbeteren. De ontspanningsmassage vindt plaats in een rustige en comfortabele ruimte, met zachte muziek en gedimd licht, om een ontspannende sfeer te creëren. De druk en intensiteit van de massage wordt aangepast aan de voorkeuren en behoeften. 

 

Ontspanningsmassage is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Het is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en spanning en te genieten van een moment van rust en herstel.

Een sportmassage is een vorm van massage die specifiek is gericht op sporters en mensen die regelmatig lichamelijke activiteiten uitoefenen. Het doel van een sportmassage is het verbeteren van de prestaties, het voorkomen van blessures en het bevorderen van het herstel na inspanning. Een sportmassage kan voor, tijdens of na een training of sportevenement worden gegeven. Het omvat verschillende massagetechnieken, waaronder diepe strijkbewegingen, kneden, rekken en drukpuntmassage. De massage kan worden toegepast op specifieke spiergroepen of delen van het lichaam, afhankelijk van de behoeften van de sporter.

De voordelen van een sportmassage zijn onder andere:

 1. Verbeterde bloedcirculatie: Massage helpt de doorbloeding te verbeteren, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren worden getransporteerd en afvalstoffen effectiever worden afgevoerd.
 2. Verminderde spierspanning: Door het losmaken en ontspannen van de spieren kunnen spanning en knopen worden verminderd, wat de flexibiliteit en het bewegingsbereik kan verbeteren.
 3. Preventie van blessures: Een sportmassage kan helpen bij het identificeren van potentiële problemen of zwakke punten in de spieren en weefsels, waardoor blessures kunnen worden voorkomen of vroegtijdig kunnen worden aangepakt.
 4. Versneld herstel: Na intensieve inspanning kan een sportmassage helpen bij het bevorderen van het herstelproces, het verminderen van spierpijn en het verminderen van de hersteltijd.

Door de kennis van de specifieke behoeften van sporters en het toepassen van de juiste technieken op basis van het type sport, de intensiteit van de activiteit en individuele behoeften wordt de juiste sportmassage uitgevoerd.

tarieven

Boek een gratis intake 1 behandeling
Massage (30 minuten) Datum kiezen €30
Massage (60 minuten) Datum kiezen €60
usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in