Pigmentverwijdering

Verwijder permanente make-up en tatoeages met PigmentOff Remover

Usia Salon

Verwijdering met expertise

Elke methode voor het verwijderen van pigmenten uit de huid heeft zijn voor- en nadelen, elk geval moet afzonderlijk worden bekeken en behandeld. Wanneer we permanente make-up of een tattoo verwijderen kost dit veel tijd. Het is een proces dat bestaat uit verschillende behandelingen en moet zorgvuldig worden overwogen. Met de PigmentOff remover is het mogelijk om pigmenten volledig te verwijderen. Geduld, rust en gefundeerde kennis zijn echter even belangrijke items bij deze behandeling.

Voordelen van PigmentOff pigment verwijdering

Snelheid

Snel zichtbare resultaten, snelle en vrijwel pijnloze behandeling, snelle hersteltijd waardoor een kortere tijd tussen behandelingen mogelijk wordt

Groot kleurbereik

Verwijdert alle kleuren en pigmenten, ongeachte van hoe lang het pigment in de huid zit.

Voorkomt ontsteking

PigmentOff voorkomt ontsteking mits juiste nazorg wordt gehanteerd.

Geen haarwortelbeschadiging

Geen hyperpigmentatie

Geen verlies bruiningsvermogen

PigmentOff in vergelijking met weglaseren

Je tattoo of permanente make-up weg laten laseren

De bekendste methode om permanente make-up en tattoo’s te verwijderen is de LASER. De laser kan echter niet alle kleuren verwijderen (zoals bijvoorbeeld wit, beige, geel, orange, geelgroen en sommige roodtinten). Bovendien bereikt het zijn grenzen wanneer de pigmenten na enkele behandelingssessies onvoldoende contrast hebben met de huid. In dit stadium zal de laser minder effectief zijn, omdat de inktmoleculen te klein zijn en niet meer door de laser gezien worden.

Het principe van de laser is het kapot schieten van de inkt, zodat deze door het lymfesysteem kan worden afgevoerd. Eén inktmolecuul moet gemiddeld 7x (7 behandelingen) door de laserstraal geraakt worden om klein genoeg te zijn om afgevoerd te worden. Helaas weten we meestal niet wat voor inkt er gebruikt is. Als de inkt zware metalen en/of kankerverwekkende stoffen bevat, komt dit dus in het lichaam terecht.

Witte of beige kleuren kunnen helemaal niet met de meest gangbare lasers worden behandeld. Onder de laserstraal veranderen deze pigmenten van kleur, in lelijke groen-grijze tot zwarte tinten die dan niet meer kunnen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor pigmenten die worden gemengd met witte of beige kleuren, denk aan lipkleuren of camouflagekleuren.

Het verwijderen van pigmenten gebaseerd op acrylaat met laser kan gevaarlijk zijn. Deze pigmenten kunnen onder de laserstraal smelten en leiden tot inwendige brandwonden en littekens.

Met PigmentOff pigment verwijderen

Tegenwoordig maakt de PigmentOff Remover het mogelijk om pigmenten in alle kleuren en tinten, evenals elke oorsprong en spreiding, effectief en volledig te verwijderen. Zelfs de hardnekkige pigmenten op basis van acrylaat kunnen met PigmentOff worden verwijderd. De pigmentdeeltjes in de huid blijven intact, er vindt geen verandering van de samenstelling plaats. PigmentOff hecht aan de inkt en verlaat via de huid het lichaam. Met PigmetOff blijft er dus niets in het lichaam achter. 

De verwijderbehandeling

Bij Usia plaatsen wij uw resultaat voorop. Daarom maken wij voor en na foto’s van het te behandelen gebied, zodat samen teruggekeken kan worden en het resultaat beoordeeld kan worden. De eerste tien tot twintig minuten van de behandeling wordt gebruikt om het informed consent, welke u heeft ingevuld, door te nemen. Ook wordt het gebruikt om het te behandelen gebied te verdoven. Hierna kan de behandeling gestart worden. Een behandeling duurt dan nog gemiddeld 15 tot 30 minuten.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voor de behandeling begint moet er door iedereen een informed consent worden ingevuld, hierdoor weten wij of de behandeling door kan gaan of niet. Ook moet er een verdovingscrème op recept worden aangevraagd bij de huisarts en worden afgehaald bij de apotheek. Daarnaast mag er 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol worden genuttigd. In sommige gevallen moet er goedkeuring worden gegeven door een behandelend arts, bijvoorbeeld als iemand onder controle staat bij een oncoloog of een dermatoloog.

Na de behandeling

50% van het behandelsucces is afhankelijk van de nazorginstructies. De eigen medewerking is niet alleen wenselijk, maar absoluut noodzakelijk. Gebeurt dit niet, dan kan dit ontstekingen en littekens veroorzaken, evenals een langzame genezing.

  • De Skin Repair Gel moet 2x per dag gedurende de eerste 3-4 dagen na de behandeling dun op het aangedane deel van de huid worden aangebracht.
  • Breng vanaf de 4e dag na de behandeling een paar keer per dag een flinterdunne laag skin saver crème aan op het aangedane deel van de huid aan met schone handen.
  • De eerste 3-4 dagen mag het behandelde gebied niet in contact komen met water.
  • Tot 2 weken na de behandeling is maximaal 1-2 minuten contact met water toegestaan, gebruik een tissue om het droog te deppen.
  • Dek de behandelde huid nooit af met pleisters, gaasjes of folie.
  • Bescherm het daarnaast wel tegen stof en vuil en vermijd contact met kleding.
  • Gebruik de eerste week na de behandeling geen ibuprofen, alcohol en/of drugs.
  • Bij verhoogde uitstoot van lymfevocht, de behandelde huid regelmatig met een schone en droge tissue zacht deppen, niet wrijven!
  • Na de behandeling kan de huid roder zijn dan normaal, dit is geen reden voor bezorgdheid.
  • Na een behandeling van het verwijderen van pigment bij de lippen, bestaat er kans op een herpes uitbraak. Als u eerder een koortslip heeft gehad, raden wij aan om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hersteltijd

Het genezingsproces verloopt bij iedereen anders en duurt gemiddeld 1 tot 2 weken. In de eerste 3-4 dagen is het belangrijk dat er een korst vormt op het behandelde gebied. De korst zal donker zijn van kleur omdat het pigment zich in de korst vormt. Wanneer de korst eraf valt is ook direct zichtbaar hoeveel pigment eruit is. Het herstel van de huid heeft na de behandeling tijd nodig, denk maar aan een (schaaf)wond, de kleur van de nieuwe huid is roze en is nog dunner van structuur. De kleur past zich gedurende maanden tot 1 jaar aan, aan de omliggende (meestal) zongebruinde huid.

Duur van het resultaat

Voordat je begint met het verwijderen van permanente make-up of tatoeages, moet je beseffen dat het verwijderen tijd kost. Permanente make-up of een tatoeage is binnen een paar uur gezet, maar verwijderen kost tijd en kan oplopen van maanden tot 1 jaar, afhankelijk van de plek, de grootte en de kwaliteit van het werk. In vergelijking met laserverwijdering zijn er aanzienlijk minder behandelingen nodig.

Onze resultaten

4.9/5

Kijk voor meer voor- en na-foto’s op onze facebook of instagram.

Veelgestelde vragen over tattoo verwijderen, PMU verwijderen en pigment verwijderen

Nee, de PigmentOff remover wordt over het algemeen zo goed als gevoelloos ervaren. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Hoe lang er tussen de behandelingen moeten zitten verschilt per behandeling. Voor permanente make-up op de wenkbrauwen en de lippen is dit ongeveer 6 weken, voor de eyeliner is dit 4 weken en voor tatoeages is dit ongeveer 8 weken. Wanneer het gaat om kleine stukjes van de permanente make-up is dit natuurlijk bespreekbaar.

De PigmentOff remover kan bijna bij iedereen worden toegepast. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben, voor degenen die pigmenten uit de huid willen hebben. Echter bestaan er aandoeningen waardoor de PigmentOff remover niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met u en de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het gebruik van de PigmentOff remover niet mogelijk, u zult moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is per persoon verschillend. De permanente make-up pigmenten zijn vaak in 3-5 behandelingen uit de huid. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat dit voor iedere persoon genoeg is, omdat er van te voren niet precies gezegd kan worden van de kwaliteit van het werk is.

PigmentOff remover is een vloeistof die via een permanent make-up apparaat in de huid wordt aangebracht. Deze vloeistof heeft het vermogen om zich te binden aan het pigment wat in de huid zit. De vloeistof heeft ook als kenmerk zich direct weer naar het oppervlakte van de huid te willen bewegen. Doordat het aan het pigment is gebonden, neemt de PigmentOff remover de pigmenten mee naar het oppervlakte waar het de huid kan verlaten.

Ja dat kan. Usia raadt aan om een nieuwe behandeling te ondergaan na ongeveer 2-3 maanden na de laatste PigmentOff remover behandeling. Dit geeft de behandelde huid genoeg tijd om zich volledig te herstellen.

Zullen we samen je huid herstellen?

Boek een gratis intake 1e behandeling eventuele vervolgbehandeling(en)
Pigmentverwijdering Datum kiezen €150 €75
usia190x60

Welkom!

kom je hier vaker?

Log hieronder in